Search
Close this search box.
Search

Η Φιλιώ της Ελλάδας και του Χόλυγουντ…

Πριν 9 έτη

Η αγάπη της για το σινεμά και το θέατρο και το πάθος της για νέες καλλιτεχνικές αναζητήσεις την οδήγησαν χωρίς δεύτερη σκέψη στις γειτονιές του Χόλιγουντ, να κυνηγάει το δικό της όνειρο.

Η Φιλιώ Μπινιάρου, με σπουδές στο Καποδιστριακό και την σχολή «Ίασμος» αλλά και συμμετοχή στο Εθνικό θέατρο και σε αρκετές ελληνικές σειρές δίπλα σε γνωστά ονόματα του χώρου, αποφάσισε πριν μια πενταετία να διασχίσει τον Ατλαντικό αναζητώντας νέες εμπειρίες. Χωρίς γνωριμίες, μόνο με την βαλίτσα της στο χέρι, αλλά με την μεγάλη της αγάπη, την υποκριτική, δεν δίστασε να “μπλεχτεί” με τους “μεγάλους” του Χόλιγουντ.  Filio_biniarouΚαι τα καταφέρνει μια χαρά. Η Φιλιώ Μπινιάρου, η οποία συμμετείχε σε σήριαλ του Ant1, όπως το “Μη μου λες αντίο” και το “Το πιο γλυκό μου ψέμα”.

Η Φιλιώ Μπινιάρου μίλησε στη Ματίνα Δεμελή από το site xenitemenos.com. Ολόκληρη η συνέντευξη:

Πότε αποφάσισες να φύγεις από την Ελλάδα; Και γιατί;

“Έφυγα  πριν από περίπου πέντε χρόνια. Κοιτώντας πίσω έχω αναρωτηθεί πολλές φορές τι ήταν αυτό που με έκανε να πάρω μια βαλίτσα και να πάω σε ένα μέρος που δεν ήξερα κανέναν και το μόνο που μου έρχεται ως απάντηση είναι ότι η αγάπη μου για το σινεμά και το θέατρο, η δίψα να διευρύνω και να αναπτύξω τους υποκριτικούς μου ορίζοντες και η σκέψη πως η ζωή έχει νόημα μόνο όταν κάνουμε ότι αγαπάμε, με όπλισαν με μια εσωτερική δύναμη που με ώθησε σχεδόν ασυνείδητα στην καλλιτεχνική μου αναζήτηση στην Αμερική.

Ηθοποιός στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό;

Ο ηθοποιός, κατά την αποψή μου, σαν υπηρέτης της τέχνης, έχει υποχρέωσή να είναι πιστός στις απαιτήσεις του ρόλου που καλείται να ενσαρκώσει σε όποιο μέρος και αν χρειαστεί να εργαστεί. Σαφέστατα οι παραγωγές που γίνονται στο εξωτερικό αποτελούν όνειρο για κάθε ηθοποιό, καθώς η βιομηχανία του κινηματογράφου στην Αμερική αγγίζει πολύ υψηλά επίπεδα τόσο σε επίπεδο δημιουργικότητας όσο και επαγγελματισμού.

Δίπλα σε ποιούς διάσημους ηθοποιούς θα ήθελες να παίξεις;

Ξεχωρίζω και θαυμάζω πολλούς ηθοποιούς όχι μόνο για το ταλέντο τους , αλλά για το ήθος τους και την ταπεινότητα με την οποία προσεγγίζουν την τέχνη της υποκριτικής. Είναι αξιέπαινο να ακούς καταξιωμένους ηθοποιούς παγκόσμιου βεληνεκούς να μιλούν με σεμνότητα. Θα ήταν όνειρο ζωής να βρεθώ στο ίδιο σετ με ηθοποιούς όπως ο Daniel Day Louis, η Meryl Strip, η Kate Blancet, η Joulian Mour, ο Gary Oldman.

Πόσο συχνά πηγαίνεις στην Ελλάδα; Σου λείπει;

Προσπαθώ να πηγαίνω κάθε χρόνο και ειδικά το καλοκαίρι για να ζω τη μαγεία του ελληνικού καλοκαιριού. Η Ελλάδα, όταν γεννηθείς σε αυτή, σου αφήνει το στίγμα της όπου και αν βρίσκεσαι, την κουβαλάς μέσα σου και η αλήθεια είναι πως δεν μου λείπει. Αυτό το οποίο πραγματικά είναι δύσκολο για εμένα είναι ότι είμαι μακριά από την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Μου λέιπουν πολύ.

Βρίσκεσαι ήδη στο Χόλιγουντ. Το όνειρο πραγματοποιήθηκε;

Ξέρεις κάτι, μερικές φορές όταν τρέχω σε οντισιόν, όταν περπατώ στους κεντρικόυς δρόμους του Λος Αντζελές ή ακόμα καλύτερα όταν βρίσκομαι σε κάποιο σετ για γύρισμα, πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται : “Τώρα αυτό συμβαίνει στα αλήθεια; Είμαι πραγματικά εδώ”; Είναι ένα περίεγο συναίσθημα που δεν μπορώ να εξηγήσω. Σίγουρα το να ζω στην πόλη που ονειρευόμουν ως παιδί είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αλλά σαν ηθοποιός εύχομαι να έχω την ευκαιρία να ενσαρκώσω ρόλους που θα εμπνεύσουν και θα αφυπνίσουν.

Πες μας λίγα λόγια για την συμμετοχή σου στο “Armenia, my country, my mother, my love”

Νιώθω πολύ χαρούμενη που είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτή την ταινία. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Η ταινία έχει ως φόντο την γενοκτονία των Αρμενίων στην Τουρκία το 1915. Ο ρόλος μου είναι μια εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού που φυγαδεύει μαζί της στην Αμερική ένα μικρό ορφανό παιδί που έζησε την φρίκη της γενοκτονίας. Είναι μια ταινία που εστιάζει στην φρικαλεότητα του πολέμου, που μηδενίζει την ανθρώπινη φύση αλλά που όμως δεν καταφέρνει να εξολοθρέυσει το ανθρώπινο πνέυμα. Ηταν μεγάλη μου τιμή να με εμπιστευτούν για αυτό τον ρόλο.
Επόμενος στόχος;

Τα τελευταία χρόνια έχω κάνει σπουδές σεναρίου και έχω ήδη ολοκληρώσει κάποια σενάρια που θα επιθυμούσα να τα δω να υλοποιούνται.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.