-->
24.07.2021

Θεοδωράκης: Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος  Θεοδωράκης με αφορμή τις διεργασίες για τη δημιουργία του νέου κεντρώου προοδευτικού φορέα, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «οι αρχές και οι θέσεις του Ποταμιού πρέπει να διασπαρούν σε νέα πεδία».

«Το Ποτάμι ξεκίνησε λέγοντας στους πολίτες μια πικρή αλήθεια. Για να αλλάξει η ζωή μας δεν αρκεί να αλλάξουν ευκαιριακά οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις. Πρέπει να αλλάξει η «μήτρα» που τους γεννά. Πρέπει να αλλάξουν τα «σπίτια» που ανατρέφονται. Πρέπει να αλλάξει δηλαδή το πολιτικό σύστημα και πρωτίστως τα κόμματα», σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης και συνεχίζει, μιλώντας στο «Βήμα»: «Λίγοι πίστεψαν το ’14 ότι το Ποτάμι θα τα καταφέρει. Οι πιο πολλοί στοιχημάτιζαν ότι θα φάμε γρήγορα τα μούτρα μας και θα αναγκασθούμε να προστρέξουμε, και εμείς, σε προστάτες, συμφέροντα και συντεχνίες. Τα καταφέραμε όμως. Αντέξαμε σε εκλογικές μάχες και πολέμους λάσπης και σύντομα ο λόγος, και κυρίως οι προτάσεις του Κινήματος μας, αναγνωρίστηκαν από ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας ως η προοδευτική φωνή της χώρας».

«Σήμερα που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντιγράφουν όλα τα κακά του παλιού πολιτικού συστήματος, η ευθύνη μας είναι ξανά τεράστια. Οι αρχές και οι θέσεις του Ποταμιού πρέπει να διασπαρούν σε νέα πεδία. Πρέπει να κατακτήσουμε νέα εδάφη. Να αποδείξουμε ότι υπάρχει και πολιτική αλλιώς. Να συμμαχήσουμε με όλους αυτούς που αρνούνται την Ελλάδα της μιζέριας. Για δουλειές, δικαιοσύνη, ευτυχία. Να παρασύρουμε στην περιπέτεια της πολιτικής τους νέους ανθρώπους», προσθέτει ακόμα ο κ. Θεοδωράκης και επισήμανε ότι «Αυτό το φθινόπωρο θα είναι η εποχή της αναγέννησης του μεγάλου κεντρώου προοδευτικού χώρου. Εμείς δεν θα φοβηθούμε. Το μακρύ ταξίδι που ξεκινήσαμε συνεχίζεται. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει».
Διαβάστε επίσης