20.09.2020    07:27

Θεοδωρικάκος: Τεράστιο πρόβλημα το μεταναστευτικό – Χρειάζεται μια πιο αυστηρή πολιτική

Τη θέση ότι το μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα με πολλές ιδιομορφίες διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος υποστήριξε πως επιβάλλεται η πολιτική της κυβέρνησης να γίνει πιο αυστηρή. «Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει αρμοδιότητα στο μεταναστευτικό. Αμέσως μόλις επανασυστάθηκε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το υπουργείο Εσωτερικών μετέφερε εκεί τα 50 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα αλληλεγγύης, τα οποία θα στηρίξουν τους δήμους που θα δεχτούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες.
Θεωρώ ότι το πρόβλημα αυτό είναι καλύτερα να το διαχειρίζεται ένας άνθρωπος, ο υπουργός που θα συζητά με τις τοπικές κοινωνίες και θα είναι ο αρμόδιος να ελέγχει τις υπηρεσίες.
Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα με ιδιομορφίες. Έχει πολλές πλευρές που δεν εξαρτώνται από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση. Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μοχλό πίεσης σε Ελλάδα και ΕΕ.
Το λέγαμε και προεκλογικά και τραβούσαμε γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο κ. Τσίπρας έλεγε τότε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και ότι δεν γίνεται να κάνουν τίποτα.
Εμείς αυτό δεν το δεχόμαστε. Η δική μας πολιτική επιβάλλεται να γίνει πιο αυστηρή.
Να ενταθεί ο έλεγχος στα σύνορα σε στεριά και θάλασσα για να μπει ένα τέλος στις αθρόες ροές και να υλοποιήσουμε το νομοσχέδιο για το άσυλο, ώστε να ανακουφίσουμε τα νησιά.
Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα και πρέπει επιμείνουμε» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ. Θεοδωρικάκος.
Ερωτηθείς για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός.
«Δεν υπάρχει συζήτηση για πρόωρες εκλογές. Εκλογές θα γίνουν σε 3 χρόνια και 4 μήνες από σήμερα» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.