15.08.2020    19:22

Θεσπιές Βοιωτίας: Πώς η χρόνια αντιπαλότητα δύο εταιρειών Security εξελίχθηκε σε φονικό πατέρα και γιου

Σε τραγωδία κατέληξε η συμπλοκή μεταξύ δύο οικογενειών, ιδιοκτητών εταιρειών security, στις Θεσπιές Βοιωτίας. Η ένοπλη σύγκρουση είχε απολογισμό δύο νεκρούς, έναν σοβαρά τραυματία και έναν ελαφρότερα.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν τα μέλη των δύο οικογενειών συγκρούστηκαν με όπλα για λόγους επαγγελματικού ανταγωνισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι ιδιοκτήτες των δύο ανταγωνιστικών εταιρειών είναι συγγενείς – ξαδέλφια- μεταξύ τους.

Οι δύο οικογένειες είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν, ωστόσο το τελευταίο διάστημα εκδηλώθηκε ανταγωνισμός μεταξύ τους για την «μοιρασιά» της βιομηχανικής περιοχής των Οινοφύτων και Σχηματαρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το περιστατικό έγινε έξω από το 3ο Γυμνάσιο, όταν τρία άτομα επιχείρησαν να τοποθετήσουν πινακίδα που έγραφε ότι το σχολείο φυλάσσεται από τη δική τους εταιρεία.

Από τη μια πλευρά ήταν ο πατέρας, 66 ετών, ο γιος 34 ετών και ο ανιψιός 30 ετών, ενώ από την άλλη πλευρά βρίσκονταν ο 66χρονος πατέρας με τον 33χρονο γιο του.

Λεκτική αντιπαράθεση και πυροβολισμοί

Οι πληροφορίες που έφτασαν στην Αστυνομία αναφέρουν ότι η αρχή της σύγκρουσης μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε με λεκτική αντιπαράθεση, αλλά στη συνέχεια έκαναν χρήση όπλων, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί ο πατέρας και ο γιος από τη μια ομάδα, ενώ ελαφρύτερα τραυματίας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και βρίσκεται υπό την επιτήρηση της αστυνομίας, ο ανιψιός τους.

Μια άλλη εταιρεία σεκιούριτι, με την οποία υπάρχει χρόνια αντιπαλότητα πήγε να βγάλει την προηγούμενη μέρα την πινακίδα της πρώτης εταιρείας, με την ονομασία «Pitbull Security».


Οι τρεις άνδρες της «Pitbull Security», πατέρας, γιος και ανιψιός, πήγαν να επανατοποθετήσουν την πινακίδα τους και όταν έφτασαν στο σημείο, άναψαν τα αίματα.

Από την άλλη οικογένεια έχει ήδη συλληφθεί ο πατέρας και ο γιος που νοσηλεύεται σοβαρά τραυματίας σε νοσοκομείο στην Αθήνα.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ασφάλεια Θηβών για να εξακριβωθεί πόσοι και ποιοι συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή από τις δυο πλευρές. Παράλληλα, τα όπλα μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί, παρά μόνο οι κάλυκες στο σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως πριν από κάποια χρόνια είχε σημειωθεί ξανά παρόμοιο περιστατικών μεταξύ των δύο εταιρειών.