Search
Close this search box.
Search

Θεσσαλονίκη: Δημοτικοί αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν στη χρήση απινιδωτή

Πριν 4 έτη

Στη σωστή χρήση του απινιδωτή, ο οποίος μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή, εκπαιδεύτηκαν σήμερα τα μέλη της Δημοτικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, αξιοποιώντας ουσιαστικά τον ήδη υπάρχον εξοπλισμό που διαθέτει το σώμα, οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στον δρόμο και με τις δίκυκλες μοτοσυκλέτες μπορούν να φτάσουν γρήγορα στα σημεία που θέλουν, διδάχθηκαν πέρα από τη χρήση του απινιδωτή και την τεχνική της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου, από τον Χρήστο Νικολαΐδη, εκπαιδευτή πρώτων βοηθειών και εθελοντή διασώστη, ο οποίος εξήγησε βήμα βήμα στους παρευρισκόμενους πως θα χρησιμοποιήσουν τον απινιδωτή και ποιες κινήσεις θα χρειαστεί να ακολουθήσουν.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος, οι απινιδωτές είναι φορητοί και όχι για να μένουν σε γραφεία αλλά για να βρίσκονται στη διάθεσή των πολιτών στις περιπτώσεις που θα χρειαστεί.

Από τη μεριά του ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, επισήμανε ότι πολλοί δημοτικοί αστυνομικοί είναι πιστοποιημένοι πάνω σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών και είναι έτοιμοι να συνδράμουν όπου χρειαστεί. «Ο απινιδωτής θα είναι τις ώρες λειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας πάνω σε κάποιο δίκυκλο ώστε να παρέμβουμε άμεσα», σημείωσε.

» Η εκπαίδευση του προσωπικού του δήμου ξεκίνησε πριν από δυο εβδομάδες με άτομα από την καθαριότητα και η όλη προσπάθεια συνοδεύεται με την παραχώρηση και τοποθέτηση αυτόματων απινιδωτών σε νευραλγικά σημεία της πόλης. Μέχρι στιγμής έχουν προσφερθεί 5 απινιδωτές από την αντιδημαρχία, οι οποίοι είναι πάρα πολύ απλοί στη χρήση. Σήμερα θα εκπαιδευτούν γύρω στα 40-50 άτομα της δημοτικής αστυνομίας”, ανέφερε ο εκπαιδευτής, Χρήστος Νικολαΐδης.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.