Search
Close this search box.
Search

Θεσσαλονίκη: Δύο νέα ύποπτα κρούσματα σε νοσοκομεία – Επιχειρηματίας, που είχε πάει για την εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού – Ασχολείται και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πριν 5 έτη

Αεροπορικώς και όχι οδικώς, ήρθε η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη από το Μιλάνο, η οποία είναι και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Η 38χρονη γυναίκα, είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο για να παρακολουθήσει το Fashion week  και επέστρεψε αεροπορικώς με την Ryanair. Είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας, ενώ ασχολείται και με τα κοινά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είχε μεταβεί στο Μιλάνο για επαγγελματικούς λόγους, καθώς ήταν η προηγούμενη ήταν η εβδομάδα μόδας στην ιταλική πόλη.

Αρχικά  εμφανίστηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μαζί με άλλα δύο άτομα. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, για για ιατρικές εξετάσεις έχουν κληθεί τόσο ο σύζυγός της με το παιδί τους όσο και η μητέρα της 38χρονης. Ακόμη, από την αεροπορική εταιρεία θα κληθούν για εξετάσεις όλοι όσοι ταξίδευαν στην ίδια πτήση με την 38χρονη από το Μιλάνο.

Όπως είπε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της ομάδας των ειδικών του υπ. Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, η γυναίκα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και λαμβάνει ήδη αντιιική αγωγή.

Το «ΑΧΕΠΑ» παραμένει σε υψηλή ετοιμότητα. Ενδεικτικό είναι ότι έχει ζητηθεί από τους προϊσταμένους τμημάτων να παραμείνουν στο νοσοκομείο και μετά το πέρας της βάρδιας τους, λόγω και της παρουσίας του κ. Βασίλη Κικίλια στη Θεσσαλονίκη, ενώ έπειτα από σύσκεψη ανακαλούνται όλες οι άδειες των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν αδειάσει τη μισή Παθολογική κλινική, προκειμένου να εξασφαλίσουν χώρο για νέα κρούσματα.

Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε ψυχραιμία, ενώ τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του κρούσματος.  Τόσο ο κ. Τσιόδρας όσο και το υπουργείο Υγείας συνιστούν σε όσους έρχονται από χώρες και περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού να τηρούν τους απαραίτητους κανόνες πρσωπικής υγιεινής και να ενημερώνουν τον γιατρό τους και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Άλλα δύο κρούσματα στη Θεσσαλονίκη 

Πέρα από το πρώτο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα κοροναϊού στο ΑΧΕΠΑ, δύο νέα ύποπτα κρούσματα κοροναϊού εξετάζονται σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα κρούσμα που έχει μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και ένα ακόμη στο ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Κετεκίδη, εκτελεστικό γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ, «έχουμε πληροφορηθεί από τον πρόεδρο εργαζομένων του Ιπποκράτειου για ύποπτο περιστατικό που βρίσκεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης, περιμένουμε τα αποτελέσματα. Τουλάχιστον σε επίπεδο Θεσσαλονίκης έχουμε αυτά τα δύο περιστατικά από τα δημόσια νοσοκομεία». Σύμφωνα με τον ίδιο αναμένονται τα αποτελέσματα εξετάσεων και για ύποπτο περιστατικό στο ΑΧΕΠΑ.

Οι δύο ασθενείς έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις και βρίσκονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.