14.08.2020    03:23

Ισχυρή έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα στο Εφετείο Αθηνών – 4 τρομοκράτες με βαν άφησαν τη βόμβα – Οι δράστες πυροβόλησαν τον αστυνομικό – φρουρό

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως.

Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, περίπου 40 λεπτά πριν από την έκρηξη, σε εφημερίδα και σε ειδησεογραφικό ιστότοπο.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και η περιοχή αποκλείστηκε. Στος 3:25 η βόμβα εξερράγη με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο του Εφετείου, ενώ έσπασαν τζάμια και σε απέναντι κτήρια.

Σύμφωνα με μαρτυρία φύλακα του Εφετείου, ο οποίος μετά το τηλεφώνημα απομακρύνθηκε από την αστυνομία, τη βόμβα άφησαν δύο άγνωστοι μέσα σε μια τσάντα στην είσοδο του Εφετείου και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιχείρηση τοποθέτησης της βόμβας συμμετείχαν τρία ή τέσσερα άτομα που προσέγγισαν το σημείο με αυτοκίνητο. Δύο από αυτούς εθεάθησαν από αστυνομικό να τοποθετούν «παγιδευμένη» τσάντα μπροστά στο Εφετείο.

Ο άγνωστος που προειδοποίησε με τηλεφώνημα για την έκρηξη, δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε: «Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα». Ζήτησε παράλληλα επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτήρια.

Συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχουν ξεκινήσει έρευνα στο σημείο της έκρηξης, όπου βρίσκονται και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά τα κίνητρα, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, για την ώρα οι Αρχές θεωρούν πιθανότερους δράστες την τρομοκρατική «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».