-->
19.04.2024

Στον αέρα οι εκλογές στη ΝΔ – Πότε θέλουν εκλογές οι υποψήφιοι αρχηγοί

Οι προσφορές των εταιριών πλέον υπάρχουν στο τραπέζι, αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν μπορούν να φέρουν σε πέρας τη διαδικασία στις 13 Δεκεμβρίου ή σε ύστερο χρόνο, που παραπέμπει στο νέο έτος.

 Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και τι θέλουν τα επιτελεία των υποψηφίων που συμμετέχουν στην ΚΕΦΕ. Όπως είναι φυσικό μετά το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου οι υποψήφιοι έχουν αλλάξει στρατηγική και προσπαθούν να ανιχνεύσουν όλα τα δεδομένα.

 Μέχρι τις τώρα πληροφορίες ανεξάρτητα με τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι εταιρίες, Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης δεν πιέζουν για το χρόνο αφού ξεκαθαρίζουν πως όλα πρέπει να γίνουν σωστά και στο χρόνο που απαιτείται για να είναι άρτια η διαδικασία.

Από την άλλη ο Τζιτζικώστας θέλει εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου αλλά δεν γνωρίζει αν κάτι τέτοιο μπορεί να διασφαλιστεί. Παρά το γεγονός ότι άνθρωποι που είναι κοντά στον Ανδρέα Παπαμιμίκο και έχουν εικόνα για το τι προτείνουν οι εταιρίες, υποστηρίζουν πως η εσωκομματική διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή. Πάντως τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρουν τα μέλη της ΚΕΦΕ σε μια συνεδρίαση που αναμένεται να τα έχει όλα.

Την Τρίτη ακυρώθηκε η συνεδρίαση της αρμόδιας κεντρικής εφορευτικής επιτροπής, που υποτίθεται θα εξέταζε τα στοιχεία των εταιρειών για να πάρει τις τελικές αποφάσεις, ενώ φαίνεται ότι η Vodafone -που εμφανιζόταν ως η επικρατέστερη εταιρεία- δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι μπορεί να τις διοργανώσει, δεδομένων των οργανωτικών προβλημάτων από πλευράς της ΝΔ.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ την Τρίτη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας κάλεσε όποιον δεν θέλει εκλογές στο κόμμα να το πει ανοικτά, ενώ έκανε λόγο για υπάρξη τεσσάρων εταιρειών,  που διεκδικούν τις εκλογές αν και τα μέλη της ΚΕΦΕ μιλούν για μία. Αμφβιβολίες για την ημερομηνία των εκλογών εξέφρασε ο Ευάγγελος Μειμαράκης, ο οποίος κληθείς να απαντήσει για τον αν θα γίνουν εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα.

Στο μεταξύ, με επιστολή παρέμβασή τους, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ,  22 γαλάζιοι βουλευτές ζητούν την ενεργότερη συμμετοχή της ΚΟ στη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών αλλά και την ευρύτερη ενημέρωση σχετικά με το σχεδιασμό της  παράταξης για τη νέα εκλογική διαδικασία.

epistoli nd

2

Αναλυτικά η επιστολή των βουλευτών:

Aν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την αποτυχημένη προσπάθεια διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών της παράταξής μας, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δεν έχει οριστεί ακόμα νέα ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών. Εν αντιθέσει, διαπιστώνουμε ότι συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις στο όνομα της «ενότητας» που τελικά μόνο την ενότητα δεν υπηρετούν.

Το αποτέλεσμα είναι η Ν.Δ. ως Αξιωματική Αντιπολίτευση να αντιμετωπίζεται με χλεύη από τα άλλα κόμματα, να έχει κουραστεί το εκλογικό σώμα και τα στελέχη της παράταξης και βέβαια η χώρα να στερείται μιας υπεύθυνης αντιπολίτευσης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητάμε άμεσα:

-λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία οργάνωσης και διεξαγωγής -το συντομότερο δυνατό- εκλογής νέου προέδρου της παράταξης μας.

-την ενεργότερη συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη διαδικασία οργάνωσης και απρόσκοπτης διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών.

-τον προγραμματισμό -άμεσα- συνάντησης των τεσσάρων υποψηφίων και τη δέσμευσή τους για «κώδικα σεβασμού και αυτοσυγκράτησης».

Η ΝΔ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει ευθύνη απέναντι σε όσα εξελίσσονται από πλευράς Κυβέρνησης.

Η ενότητα δεν αρκεί να επικαλείται διαρκώς και αορίστως, αλλά να υπηρετείται με σεμνότητα και συνέπεια από όλους μας.

 1. Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου
 2. Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βουλευτής Καβάλας
 3. Κώστας Κουκοδήμος, Βουλευτής Πιερίας
 4. Γεώργιος Γεωργαντάς, Βουλευτής Κιλκίς
 5. Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βουλευτής Β’ Αθηνών
 6. Δημήτριος Κυριαζίδης, Βουλευτής Δράμας
 7. Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Λαρίσης
 8. Γεώργιος Κασαπίδης, Βουλευτής Κοζάνης
 9. Χρήστος Μπουκώρος, Βουλευτής Μαγνησίας
 10. Ανδρέας Κατσανιώτης, Βουλευτής Αχαΐας
 11. Απόστολος Βεσυρόπουλος, Βουλευτής Ημαθίας
 12. Γιάννης Αντωνιάδης, Βουλευτής Φλωρίνης
 13. Στέργιος Γιαννάκης, Βουλευτής Πρεβέζης
 14. Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής
 15. Κωνσταντίνος Βλάσσης, Βουλευτής Αρκαδίας
 16. Γεώργιος Στύλιος, Βουλευτής Άρτας
 17. Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς
 18. Άννα Καραμανλή, Βουλευτής Β’ Αθηνών
 19. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ΒουλευτήςΑ’ Πειραιώς
 20. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Βουλευτής Ηλείας
 21. Κωνσταντίνος Τσιάρας, Βουλευτής Καρδίτσης
 22. Ελίζα Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτής


Διαβάστε επίσης