-->
09.03.2021

Καλαφάτης: Διόδια στη διαδρομή σπίτι – δουλειά, για χιλιάδες κατοίκους της Θεσσαλονίκης

«Η κατασκευή σταθμού διοδίων σε τμήμα της ΠΑΘΕ που συμπίπτει με την εξωτερική περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, στο Ωραιόκαστρο, αποτελεί ουσιαστικά επιβολή διοδίων στην αστική κίνηση και στη διαδρομή σπίτι – δουλειά για χιλιάδες πολίτες», δηλώνει ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης με αφορμή την έναρξη εργασιών για την κατασκευή σταθμού διοδίων στο τμήμα της ΠΑΘΕ μεταξύ των κόμβων Διαβατών και ΤΙΤΑΝ στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. κάνει λόγο για «κωμικοτραγική ειρωνεία για την κυβέρνηση των πάλαι ποτέ υποκινητών του κινήματος ‘Δεν Πληρώνω'» και «εξοργιστική φάρσα σε βάρος της Θεσσαλονίκης και των κατοίκων της», ενώ κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, προς την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στην ερώτηση του ο κ. Καλαφάτης ζητά είτε την επανεξέταση της σκοπιμότητας δημιουργίας του συγκεκριμένου σταθμού, είτε τη λήψη μέτρων αποκατάστασης της αδικίας για τους χιλιάδες Θεσσαλονικείς που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο οδικό τμήμα για την καθημερινή τους μετάβαση από τα σπίτια στις εργασίες τους και αντίστροφα.

«Σε κάθε άλλη περίπτωση, η επιβολή διοδίων σε αυτό το σημείο του οδικού άξονα είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει σοβαρότατες κυκλοφοριακές παρενέργειες στο ήδη βεβαρυμένο και οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα που μαστίζει το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης», καταλήγει ο κ. Καλαφάτης.


Διαβάστε επίσης