27.11.2020    04:15

«Καληνύχτα Αθήνα»: Έρημη πόλη τη νύχτα – «Υπάκουσε» και η Θεσσαλονίκη στα μέτρα – Μποτιλιάρισμα στους δρόμους της επιστροφής στα σπίτια (εικόνες & video)

Με τη βοήθεια του skylines καταγράψαμε το κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα την Ερμού και την Πλατεία Συντάγματος, αλλά και την Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Σαφώς πιο ήρεμα είναι τα πράγματα στους δρόμους της  Θεσσαλονίκης, σε σύγκριση βέβαια με τα… εκρηκτικά Σαββατόβραδα των περασμένων εβδομάδων.

Είναι εμφανές ότι οι Αθηναίοι δεν… πρόλαβαν να γυρίσουν στις οικίες τους, όντας στους δρόμους την ώρα εφαρμογής της απαγόρευσης της κυκλοφορίας… Αυξημένη κίνηση παρουσιάστηκε μετά τα μεσάνυχτα σε ορισμένους οδικούς άξονες της Αττικής, όπως η Λεωφόρος Κηφισίας, καθώς οι Αθηναίοι έσπευσαν να επιστρέψουν τα σπίτια τους.
Οδηγοί ανέφεραν ότι χρειάστηκαν περίπου 40 λεπτά για να φτάσουν από το κέντρο της Αθήνας στο Μαρούσι.

Σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς που δείχνουν πιο έτοιμοι στα νέα covid19 δεδομένα…

ΩΡΑ 12.53, ΑΘΗΝΑ: Κίνηση ακόμα υπάρχει, κυρίως από αυτοκίνητα ταξί, ενώ είναι εμφανές από την εικόνα πως έχει αναλάβει… δράση και η Αστυνομία.

H Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα είναι σε απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ και εδώ η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι εμφανής.

ΩΡΑ 01.20, στην Αθληνα: Η Αστυνομία στην Πλατεία Συντάγματος σταματά σχεδόν όλα τα διερχόμενα οχήματα ελέγχοντας αν διαθέτουν τα ανάλογα έγγραφa κλπ…