-->
23.06.2021

Καλούν τον Κόεν να καταθέσει και για το Ιδρυμα Τραμπ

Oι αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης κλήτευσαν δικαστικά τον Μάικλ Κόεν, τον πρώην προσωπικό δικηγόρο του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν γύρω από το φιλανθρωπικό Ιδρυμα Τραμπ, μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press.

Η κλήτευση στάλθηκε από τη φορολογική υπηρεσία της Πολιτείας, σύμφωνα με αξιωματούχο, μετά τη δήλωση που έκανε ο δικηγόρος του Κόεν, Λάνι Ντέιβις, ότι ο πελάτης του έχει πληροφορίες σχετικές με το Ιδρυμα Τραμπ, το οποίο εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Ο Τζέιμς Γκαζάλι, εκπρόσωπος των φορολογικών αρχών, είπε ότι η υπηρεσία θα συνεργαστεί με την γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης και την εισαγγελία του Μανχάταν.

Η γενική εισαγγελέας της Πολιτείας Μπάρμπαρα Αντεργουντ είχε ασκήσει αγωγή στον πρόεδρο Τραμπ, σε τρία από τα παιδιά του και το ίδρυμα τον περασμένο Ιούνιο, με το σκεπτικό ότι παρανόμως χρησιμοποίησαν τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ως προσωπικό τους «καρνέ επιταγών» για δικό τους όφελος, ακόμη και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε για πιθανές ή εν εξελίξει έρευνες» είπε η Ειμι Σπίταλνικ, μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας.Διαβάστε επίσης