-->
25.05.2024

Καμμένος: Οι «Παπασταύροι» τελείωσαν γι΄αυτόν εδώ τον τόπο (βίντεο)

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην δευτερολογία του στην Βουλή, είπε ότι δεν συμφωνεί με κείμενο ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, απαντώντας σε ερώτηση που του είχε υποβάλλει νωρίτερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Καμμένος είπε στη συνέχεια ότι η πρώτη απόφαση του κ. Μητσοτάκη μόλις εξελέγη Πρόεδρος της ΝΔ ήταν η τοποθέτηση στην Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού του κ. Νίκου Γεωργιάδη.

«Ο κ. Γεωργιάδης έχει την περιπέτεια με την παιδεραστία και βεβαίως (ο κ. Μητσοτάκης) τον ξήλωσε», είπε ο κ. Καμμένος ρωτώντας στην συνέχεια τον Πρόεδρο της ΝΔ, «Κύριε Μητσοτάκη, δεν ξέρατε ότι το 2005 διαγράψαμε τον κ. Νίκο Γεωργιάδη, βουλευτή Κερκύρας, διότι τότε ως βουλευτής σε δηλώσεις του στον ρ/σ Alpha 9.89 απεφάνθη ότι το ιερό όνομα της Μακεδονίας είναι ‘μπούρδα’ και πρέπει να εκχωρηθεί στους Σκοπιανούς;»

Ο κ. Καμμένος έθεσε το ερώτημα «τι έγινε το ‘μαύρο ταμείο’ του ΠΑΣΟΚ με τα 15 εκατομμύρια ευρώ», ενώ σε αντιπαράθεση που είχε με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Β. Κεγκέρογλου είπε «άρα δηλαδή ο Βενιζέλος πρέπει να παραπέμψει τον Παπανδρέου για τα 116 εκατομμύρια ευρώ χωρίς αποδείξεις και τα 15 εκατομμύρια ‘μαύρα’ που βρέθηκαν, αυτό θα έπρεπε να κάνει και η κ. Γεννηματά που πιάνει τον κ. Βενιζέλο και τον δικαιολογεί».

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι μέσω του νομοθετικού του έργου ο κ. Βενιζέλος «αθώωσε τον ‘Ακη (Τσοχατζόπουλο), άλλαξε με πέντε λέξεις τον Ποινικό Κώδικα, ήταν ο υπουργός που νομιμοποίησε το αυθαίρετο του Mall, έφερε τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών, νομοθέτησε 86 φοροαπαλλαγές εφοπλιστών, στήριξε μέσω της αγοράς του ξενοδοχείου ‘Ακροπόλ’ στην οδό Πατησίων, τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργο Μπατατούδη, άρχισε την παρέμβαση στις ΠΑΕ, υπέγραψε απόφαση αποχαρακτηρισμού των κτιρίων Φιξ και Αλλατίνι στην Θεσσαλονίκη, ψήφισε νόμους για τους βαρώνους των media, νομοθέτησε υπέρ του ‘δικαίου των τετραγωνικών’ που το έκανε για το Regency Casino της Θεσσαλονίκης, τον Σκάι, τον Πήγασο, τα ελαστικά Michelin, το Mall, το Lamda Estate, το Πόρτο Καρράς, το Media Markt, την Αττική Οδό, τον ΔΟΛ και για το σπίτι του Θεόδωρου Αγγελόπουλου».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Στην συνέχεια ανέγνωσε την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών 4976/2014 σύμφωνα με την οποία «το Ειρηνοδικείο Αθηνών για να δικάσει την υπόθεση της Alpha Bank, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς κατά του ΔΟΛ δεσμεύει για 1.000.000 ευρώ και δίνει ομολογιακό δάνειο 96.817.889 ευρώ έξι ημιυπόγειους χώρους στην Καλλιθέα με τον μεγαλύτερο να είναι 42,85 τμ, ακίνητο στην Θέρμη Θεσσαλονίκης εκτάσεως 7350 τμ μηδαμινής αξίας και ένα ακίνητο στα Σφακιά που περιλαμβάνει 65 αμυγδαλιές και 270 ελαιόδενδρα».

«Με αυτά και απόφαση του Ειρηνοδικείου, ο κ. Ψυχάρης παίρνει 96 εκ. ευρώ, και δεν φθάνει αυτή η απόφαση, επανέρχεται το 2015 και με τα ίδια ημιυπόγεια, την Θέρμη και τον Αμυγδαλεώνα πάλι με τις τρείς αυτές τράπεζες και την τράπεζα Alphabank London Ltd και παίρνει άλλα 60 εκ. ευρώ» πρόσθεσε.

«Αυτούς τους νταβατζήδες έρχονται σήμερα να καλύψουν, αυτούς τους νταβατζήδες έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει», είπε ο κ. Καμμένος.
Πρόσθεσε ότι αυτά τα «150 εκατομμύρια είναι στο εξωτερικό και όταν σήμερα τους κάνουμε έλεγχο, έρχεται η σημερινή κυβέρνηση και ανοίγει τις λίστες Λαγκάρντ και αυτές που έρχονται από την Γερμανία και μας λένε ότι εκδικούμαστε».

«Στην ίδια μοίρα είναι και ο κ. Παπασταύρου, και όλες οι υποθέσεις που έχουν στηθεί τα τελευταία χρόνια ήταν προγραμματισμένες» είπε ο κ. Καμμένος, αναφέροντας στην συνέχεια ότι «η Kavala Oil χαρίστηκε στον σημερινό πρόεδρο κ. Ματθαίο Ρήγα ο οποίος το 2003 έκανε κοινή εταιρεία με τον κ. Παπασταύρου, το 2013 ο Σαμαράς γίνεται πρωθυπουργός, ο Παπασταύρου γίνεται το ‘κουμάντο’ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και φέρνει τον συνέταιρό του από την Capital Connect Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και του δίνει την Kavala Oil με όλα τα κοιτάσματα του Πρίνου Ι, όλα τα κοιτάσματα του Πρίνου ΙΙ, όλα τα κοιτάσματα της Έψιλον».

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο και για άλλες εταιρείες «με τον κ. Μεταξά της λίστας Λαγκάρντ που την ‘κοπάνησε’ με 80 εκατομμύρια και βεβαίως με συγγενείς πολιτικών προσώπων που αντί να έλθουν εδώ και να ζητήσουν συγγνώμη, ζητάνε και τα ρέστα».

«Αν επιθυμούν να συνεχίσουν την πολιτική Σαμαρά που έλεγε ‘μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρους’, η απάντηση από την μεριά της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού είναι ότι ‘οι Παπασταύροι τελειώσαν γι’ αυτόν εδώ τον τόπο’. Αυτοί οι οποίοι παρουσιάζονταν ως τα παρένθετα πρόσωπα για να τα πάρουν οι πολιτικοί δεν έχουν μέλλον σε αυτήν την χώρα. Μακάρι να έλθουν επενδύσεις, να έλθουν πίσω τα λεφτά που έφυγαν στο εξωτερικό, αλλά οι Παπασταύροι δεν πρόκειται να καλυφθούν τουλάχιστον όσο υπάρχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», κατέληξε ο κ. Καμμένος.Διαβάστε επίσης