24.10.2020    09:03

Καμμένος σε Κοτζιά: Εγώ συνομιλώ μόνο με τον Πρωθυπουργό

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες αισθάνονται δικαιωμένοι από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεχιστεί η συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο κ, Καμμένος, μιλώντας σε δημοσιογράφους φέρεται να υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις στα Σκόπια αλλάζουν τα δεδομένα, και η συμφωνία του με τον πρωθυπουργό παρατείνεται μετά τον Μάρτιο.

«Κάναμε μια αποτίμηση για τις εξελίξεις με το θέμα των Σκοπίων. Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η υπόθεση αυτή θα είναι μια υπόθεση που θα τραβήξει πάρα πολύ. Είδαμε ότι πλέον, όπως αποδείχθηκε, το 65%, 70% θα μπορούσα να πω του λαού των Σκοπίων δεν είναι διατεθειμένο, όχι απλώς να βρει λύσεις, αλλά δεν είναι διατεθειμένο να υποχωρήσει στη σκληρή στάση της διεκδίκησης εδαφών και της παραχάραξης της ιστορίας» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

«Ξεκινά λοιπόν μια καινούργια εποχή, όπου πιστεύω ότι μεταθέτει ακόμα και τη συμφωνία που κάναμε για τον Μάρτιο για πολύ αργότερα. Προκειμένου να αποφασίσουν και από την άλλη πλευρά το πως θα κινηθούν. Θεωρούμε δικαίωση μεγάλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων το ότι τον Ιούνιο δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση όπως ήθελε ο κ. Μητσοτάκης για να αποφύγει την έξοδο από τα μνημόνια αλλά και παράλληλα την πάταξη της διαφθοράς» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ο κ. Καμμένος απάντησε: «Εγώ συνομιλώ μόνο με τον πρωθυπουργό».

Τέλος, εκτίμησε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν μετά τον Μάιο του 2019. «Η εκτίμησή μας για τις εκλογές του 2019 είναι ότι θα έλθουν σίγουρα μετά τον Μάιο και πολύ πιθανόν με τις εξελίξεις που υπάρχουν και στο Σκοπιανό, όταν τελειώνει η τετραετία όπου η κυβέρνηση θα μπορεί να έχει ολοκληρώσει το έργο της» είπε.