Search
Close this search box.
Search

“Καμπανάκι” για τον τζίρο των εκπτώσεων από την ΕΣΕΕ

Πριν 8 έτη

«Καμπανάκι» για την οικονομία κρούει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), καθώς όχι μόνο ο τζίρος για τις επιχειρήσεις γνώρισε νέα μεσοσταθμική πτώση – μεταξύ 5% και 8% – τη θερινή εκπτωτική περίοδο, αλλά σημειώθηκε και χαμηλός τζίρος στους τουριστικούς προορισμούς.

Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι φέτος, η αγορά της Αθήνας κινήθηκε πτωτικά, και στοιχεία του εμπορικού συλλόγου της περιοχής αναφέρουν πτώση του τζίρου περίπου 10%.

Σε ό,τι αφορά το χαμηλό τζίρο στους τουριστικούς προορισμούς, η συνομοσπονδία τον αποδίδει στο προσφυγικό πρόβλημα, αλλά και στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία μας γενικότερα, παρά την πορεία των τουριστικών αφίξεων.

Όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης «αν και το εμπόριο είχε προσδοκίες να κινηθεί η αγορά καλύτερα από την περυσινή περίοδο τελικά, σύμφωνα με τα στοιχεία, φαίνεται ότι ο τζίρος διαμορφώθηκε σχεδόν στα περυσινά επίπεδα και ενδεχομένως με μία πτώση που μπορεί να διαμορφωθεί τελικά μεταξύ 5% και 8%, καθώς ο τουρισμός δεν έφερε έσοδα στο εμπόριο».

«Υπάρχουν καλοκαιρινά μελτέμια στο εμπόριο και τρικυμία στην αγορά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κορκίδης, προσθέτοντας ότι αυτές τις ημέρες γίνεται επεξεργασία των στοιχείων και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η έρευνα της ΕΣΕΕ για την πορεία των θερινών εκπτώσεων.

Σημειώνεται ότι οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.