-->
26.09.2022

Καραμανλής-Σαμαράς-Μεϊμαράκης θα δώσουν το παρών στο συνέδριο της ΝΔ

Με την παρουσία των πρώην προέδρων του κόμματος και πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή και με σύνθημα «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» συνέρχεται το Σαββατοκύριακο το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που είναι αφιερωμένο στην προγραμματική προετοιμασία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην επικαροποίηση του Κυβερνητικού Προγράμματος.

Πέραν του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα μιλήσουν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ο Έλληνας Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόντες θα είναι και οι πρώην πρόεδροι του κόμματος Κώστας Καραμανλής και Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για τους οποίους είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να τους δοθεί ο λόγος εφόσον το αποφασίσουν οι ίδιοι.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των συνεδριακών εργασιών, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, που προεδρεύει τς Οργανωτικής Επιτροπής, έκανε λόγο για «διαφορετικό συνέδριο», το οποίο, όπως είπε, «θα είναι μακριά από την παράδοση των Συνεδρίων των μπράβο και των ζήτω».

Σε αυτό το πλαίσιο στις τρεις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, θα υπερέχουν αριθμητικά οι φιλοξενούμενοι ομιλητές που δεν είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Ανάμεσά τους θα είναι ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, καθώς ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Οι βασικές θεματικές ευνόητες του Συνεδρίου θα έχουν τους ακόλουθους τίτλους:

*Υπηρεσίες στον Πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα.
*Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές.
*Νέα Γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών.

Μια από τις «καινοτομίες» του Συνεδρίου θα είναι, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το στήσιμο κάλπης στις οποίες οι σύνεδροι θα κληθούν να απαντήσουν με μυστική ψηφοφορία σε διλήμματα για καίρια ζητήματα πολιτικής.

Lykavitos.gr

Διαβάστε επίσης