-->
23.06.2021

Κατρούγκαλος: Δε θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις

Καμία σύνταξη δεν θα μειωθεί επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και έκανε λόγο για «ναυαρχίδες παραπληροφόρησης».

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση θεωρεί «κόκκινη» γραμμή διατήρηση των κύριων συντάξεων και προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με πρόταση που διατηρεί σταθερές και τις επικουρικές.

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι δεν έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές κατάργηση της προσωπικής διαφοράς το 2018, σημειώνοντας ότι αποτελεί ένα από τα θέματα της διαπραγμάτευσης. Όπως είπε, η προσωπική διαφορά θα μειώνεται όσο αυξάνονται οι νέες συντάξεις.

Τόνισε δε ότι γίνεται σύγκριση της πρότασης της κυβέρνησης «με κάτι που έχει πάψει να υπάρχει γιατί από το 2010 και μετά είχαμε 11 μειώσεις» και καταλόγισε σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ότι «έγιναν ξαφνικά παρθένες» χωρίς να υπολογίζουν τις προηγούμενες μειώσεις.

Ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μόλις τελειώσει το πρόγραμμα προσαρμογής και οι παλιές συντάξεις θα αρχίσουν να ανεβαίνουν, ενώ εκτίμησε ότι για τους χαμηλόμισθους το νέο σύστημα δίνει μεγαλύτερη σύνταξη.

Παράλληλα, επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η αύξηση 1,5% στις εισφορές (1% στους εργοδότες, 0,5% στους εργαζομένους) θα αποφέρει στα ταμεία 550 εκατ. ευρώ.Διαβάστε επίσης