-->
27.02.2024

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Ανεβάζει τους τόνους ο Τσίπρας έναντι των δανειστών – Θα επιμείνει στην πολιτική λύση

Να ανεβάσει τους τόνους έναντι των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ αναμένεται σε λίγη ώρα στην εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει για μια ακόμη φορά πολιτική συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο προκειμένου να κλίσει η δεύτερη αξιολόγηση μακριά από τις «παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ».

Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος η χθεσινή δήλωση του Γ. Ντέισελμπλουμ ότι υπάρχει έδαφος να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα «δεν απηχεί πλήρως την πραγματικότητα» αφού δεν υπήρξε συμφωνία με δεδομένη την απαίτηση των δανειστών όλη η συζήτηση και φυσικά οι τελικές αποφάσεις να παρθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Απαίτηση που οι Ευκελίδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης δεν δέχθηκαν με δεδομένο ότι τα τεχνικά κλιμάκια έχουν σαφείς εντολές με βάση τις απαιτήσεις των θεσμών, τις οποίες η Αθήνα έχει απορρίψει, και τίποτε άλλο πέραν αυτών.

Το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Τσακαλώτος θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες για έναν ακόμη γύρο συνομιλιών, ενώ ο Πρωθυπουργός αναμένεται να έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ομολόγους του προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.Διαβάστε επίσης