-->
09.12.2023

ΚΙΝΑΛ: Παρούσα η Φώφη Γεννηματά στην εκδήλωση για τα θύματα στη Marfin το Σάββατο

«Τιμούμε τα θύματα και ζητάμε δικαιοσύνη 10 χρόνια μετά, διότι ακριβώς θα πρέπει να θυμόμαστε πάντοτε τι δημιουργεί το μίσος, ο διχασμός, η ρητορική η οποία διχάζει τους Έλληνες σε πολύ δύσκολες καταστάσεις», «όταν κάποιοι καβαλώντας το κύμα του αντιμνημονίου προχώρησαν σε ενέργειες τις οποίες όλοι θυμόμαστε» ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή την επέτειο από τον εμπρησμό του κτιρίου Marfin, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε μάλιστα ότι η Φώφη Γεννηματά θα παραστεί το Σάββατο στη τελετή τιμής στη μνήμη των τεσσάρων θυμάτων «διότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να συμβάλλει στην εθνική ενότητα και όχι τον διχασμό».

Για τα σενάρια σύμπλευσης του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι πηγάζουν από την Κουμουνδούρου «γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έντονα εσωτερικά προβλήματα, έχει διγλωσσία- άλλα λέει το πρωί ο κ. Πολάκης, άλλα λέει το βράδυ ο κ. Ξανθός, άλλα λένε τα μεν στελέχη άλλα τα δε στελέχη». «Δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους και τώρα προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να εκτονώσουν την εσωτερική τους κατάσταση», όπως είπε.

«Εμείς έχουμε σαφή αντίληψη και για το τί συνέβη στη χώρα την τελευταία δεκαετία και τί συνέβη πριν από αυτό και την ευθύνη που έχει η ΝΔ και η διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, που ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε να πει τα τεσσεράμισι χρόνια γιατί συγκυβερνούσε με ένα κομμάτι της, και προφανώς το ποιος κυβερνά σήμερα τον τόπο και τι αντιλήψεις έχει. Τις τελευταίες 45 μέρες το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για να βοηθήσει τους Έλληνες πολίτες, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αμήχανος και, για όποιον είναι ψύχραιμος παρατηρητής, καταλαβαίνει ότι η αντιπολίτευση είναι εκεί για να λέει τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη» τόνισε ο ο Παύλος Χρηστίδης σημειώνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής για την αντιμετώπιση της πανδημίας ό,τι χρειαζόταν στήριξη το ανέδειξε, ενώ ό,τι έπρεπε να το χτυπήσει και να στηλιτεύσει το στηλίτευσε και προσέθεσε: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ακόμα και μια σειρά ζητημάτων που δεν έχουν επιληφθεί».

Όσον αφορά στα σενάρια εκλογών ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής σχολίασε χαρακτηριστικά πως «αν ο κ. Μητσοτάκης κρίνει ότι είναι η ώρα να πάμε σε εκλογές, εν μέσω πανδημίας, ας πάρει την επιλογή και να δούμε πώς θα το αποδεχθούν οι πολίτες οι οποίοι έχουν τεράστια προβλήματα». «Ας είμαστε σοβαροί και να δούμε τα πραγματικά προβλήματα που έχουν να κάνουν και με την υγεία, αλλά και με ό,τι ξυπνά στο ζήτημα της οικονομίας. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις σε αυτό το επίπεδο», σημείωσε ο ίδιος.Διαβάστε επίσης