Search
Close this search box.
Search

Κι όμως, η ΑΔΕΔΥ θέλει πίσω τους επίορκους!

Πριν 10 έτη

«Βέτο» στην επαναφορά διατάξεων του προηγούμενου νόμου για τους επίορκους υπαλλήλους του δημοσίου θέτει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζοντας ότι οι επίμαχες διατάξεις παραβίαζαν «κατάφορα το τεκμήριο της αθωότητας».

«Σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε σκέψη για επαναφορά διατάξεων του προηγούμενου νόμου, οι οποίες παραβίαζαν κατάφορα το τεκμήριο της αθωότητας, αφού μια απλή κατηγορία και παραπομπή στο πειθαρχικό, αποτελούσε λόγο επαρκή για να τεθεί υπάλληλος σε αυτοδίκαιη αργία, χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή του» δηλώνει η ΑΔΕΔΥ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η μη απομάκρυνση από τις δημόσιες υπηρεσίες καταδικασθέντων δημοσίων υπαλλήλων για πειθαρχικά αδικήματα και η μη πιστή τήρηση των σχετικών διατάξεων του πειθαρχικού κώδικα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τους εκπροσώπους της Διοίκησης στα Πειθαρχικά Συμβούλια, οι οποίοι διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση και αποτελούν την πλειοψηφία σε κάθε πειθαρχικό.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «σκόπιμη και απαράδεκτη παραπληροφόρηση, περί δήθεν ευθύνης των εκπροσώπων των εργαζομένων που συμμετέχουν σε αυτά, με στόχο την ενοχοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και την αποσιώπηση των ευθυνών του πελατειακού, διαμεσολαβητικού, διαπλεκόμενου μέρους του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, ενώ αναφέρεται ότι το χρονικό διάστημα 2011-2015 οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν συμμετείχαν στα πειθαρχικά συμβούλια».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς «να μεριμνήσουν για την εφαρμογή του νόμου για όσους αποδεδειγμένα έχουν διαπράξει αδικήματα που επισείουν την ποινή της οριστικής παύσης.»

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Ο Τάιλερ Ρόμπινσον που συνελήφθη 33 ώρες μετά το έγκλημα, είναι ο δολοφόνος του Τσάρλι Κερκ Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον από τη Γιούτα είναι ο δολοφόνος του 32χρονου συντηρητικού ακτιβιστή και συμμάχου του Τραμπ, Τσάρλι Κερκ. Σύμφωνα με τις Αρχές, έδρασε πιθανότατα μόνος του. – Σε ένα από τα πυρομαχικά του έγραφε Bella Ciao, ενώ σε άλλο έγραφε «γειά σου φασίστα! Πιάσε!» – Συνελήφθη 33 ώρες μετά τη δολοφονία του Κερκ. – Έδρασε – εκτός απροόπτου – μόνος του. – Σε οικογενειακό δείπνο, πριν τη δολοφονία ο 22χρονος είχε μιλήσει αρνητικά για τον Κερκ. Είπε ότι ήταν γεμάτος μίσος και διέδιδε μίσος. – Ο Ρόμπινσον έφτασε στο πανεπιστήμιο τέσσερις ώρες πριν από τη δολοφονία του Κερκ – Οι Αρχές ευχαρίστησαν την οικογένεια του δράστη «που έκαναν το σωστό» – Για σημείο καμπής στην αμερικανική ιστορία μίλησε ο κυβερνήτης της Γιούτα : «Μένει να δούμε το είδος της» – Πριν τη δολοφονία ο Ρόμπινσον άλλαξε ρούχα στην ταράτσα. Μετά φόρεσε ξανά τα αρχικά.