Search
Close this search box.
Search

“Κλείδωσε” ο πρώτος υπουργός σε κυβέρνηση ΝΔ – Όλο το παρασκήνιο από την περιοδεία Μητσοτάκη στην Θεσσαλία 

Πριν 7 έτη

Η διήμερη επίσκεψη Μητσοτάκη στην Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα πέρα απο το νέο τρόπο που προβάλλει πλέον πρόεδρος της ΝΔ στις περιοδείες του, δηλαδή να βλέπει κοινωνικές ομάδες και όχι κομματικά στελέχη ” έδειξε ” για πολλούς και τον επόμενο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σε ενδεχόμενη κυβέρνηση του.

Και συγκεκριμένα την επόμενη υπουργό, αφού πρόκειται για γυναίκα και είναι η Φωτεινή Αραμπατζή. Η γαλάζια τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσε τον πρόεδρο της ΝΔ σε όλη του την περιοδεία ενώ συμμετείχε και στις συναντήσεις που είχε. Θα πει κάποιος πως είναι η αρμόδια τομεάρχης και για αυτό ήταν αν και ο Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως το σχήμα που έχει επιλέξει με τους τομεάρχες δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για την επόμενη μέρα.
Η απάντηση όμως είναι απλή, αφού για πρώτη φορά τομεάρχης συνοδεύει τον πρόεδρο της ΝΔ σε περιοδεία του, και μάλιστα διήμερη κάτι που δείχνει πως η Αραμπατζή έχει πάρει το πρόκριμα.

Από την άλλη όμως αυτή απόφαση του προέδρου της ΝΔ, δηλαδή να τον συνοδεύσει η Φωτεινή Αραμπατζή, έφερε μεγάλη μουρμούρα στους υπόλοιπους βουλευτές, όχι μόνο στους αναπληρωτές τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης, Στύλιο και Αντωνιάδη αλλά κυρίως σε αυτούς της Θεσσαλίας που ουσιαστικά δεν βρέθηκαν στο πλευρό του αλλά μόνο στο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων.

Εκτός βέβαια ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως με τον γραμματέα της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, Κώστα Τσιάρα που εκλέγεται στην Καρδίτσα και είχε την τιμητική του, αφού ήταν παντού με τον Μητσοτάκη με αποτέλεσμα τοπικοί παράγοντες να κάνουν λόγο για “περιοδεία Τσιάρα”.

Μάλιστα η επιλογή αυτή και ειδικότερα η παρουσία της Αραμπατζή έφερε περαιτέρω ενόχληση στους γαλάζιους βουλευτές για αυτούς που οργάνωσαν την περιοδεία αφού όπως έλεγαν “δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά την ώρα που ο πρόεδρος επέλεξε να είναι το κεντρικό πρόσωπο της περιοδείας αυτής χωρίς κομματικούς αλλά μόνο με τους πολίτες δίπλα του”.

Μια περιοδεία που κατά τα αλλά πέτυχε τον στόχο της αφού και κόσμο είχε, απλούς πολίτες, και το κυριότερο έστειλε τα μηνύματα που ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.