-->
18.06.2021

Κλείνουν τα σύνορα η μια μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες – Βαλς: Είμαστε σε πόλεμο

Έκλεισαν και τα σύνορα Γαλλίας-Βελγίου, ενώ νωρίτερα είχαν κλείσει τα σύνορα Ολλανδίας με το Βέλγιο, ενώ το ίδιο μάλλον θα κάνουν και άλλες χώρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες. Στο 4 το επίπεδο συναγερμού στη χώρα στο Βέλγιο. Οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι το επίπεδο της τρομοκρατίας έχει τώρα αυξηθεί στο μέγιστο επίπεδο στη χώρα. Ντόμινο αλέρτ και στα αεροδρόμια Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Αγγλίας. Ακυρώνει το Eurostar τα δρομολόγια από και προς Βρυξέλλες.metro

Παράλληλα, σύμφωνα με βελγικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έχουν κλείσει τα σύνορα με την Ολλανδία, ενώ αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί και στη μεθόριο με τη Γερμανία.

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στις Βρυξέλλες. Έκκληση από τις βελγικές αρχές να παραμείνουν οι πολίτες στα σπίτια τους. Στον δρόμο ο στρατός. Οι βελγικές αρχές στέλνουν 225 επιπλέον στρατιώτες στις Βρυξέλλες μετά τις εκρήξεις, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga. Οι εκρήξεις στις Βρυξέλλες βρήκαν τα παιδιά στα σχολεία. Η εντολή είναι όλοι οι μαθητές να παραμείνουν κλεισμένοι στις τάξεις τους μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση των βελγικών αρχών.

Ο ολλανδικός στρατός ενίσχυσε την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα σύνορά του μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με μήνυμά του στο Twitter.metro_brussels7

Παράλληλα, ενισχύθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, μετά τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού.

Ενισχύθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία αυτή την ώρα επικρατεί συναγερμός σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, το αεροδρόμιο Shiphol του Άμστερνταμ και στο Ρότερνταμ – Eindhoven έχει ενισχυθεί με ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις για λόγους ασφαλείας. Έκτακτα μέτρα και στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.metro_brussels6
Η Γαλλία ζητεί να ενισχυθεί ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας στην Ευρώπη, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ανακοινώνοντας την ανάπτυξη επιπλέον 1.600 αστυνομικών και μελών της χωροφυλακής στη χώρα, μετά τις «σοβαρές επιθέσεις» στις Βρυξέλλες.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο» και «απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο, χρειάζεται μια κινητοποίηση όλων των αρχών», δήλωσε παράλληλα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, έπειτα από έκτακτη σύνοδο της ομάδας διαχείρισης κρίσεων που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Παράλληλα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι αποφασίστηκε να αναπτυχθούν 1.600 επιπλέον αστυνομικοί και μέλη της χωροφυλακής για την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα και στα δημόσια μέσα μεταφοράς.brussels5

Συνολικά 400 επιπρόσθετοι αστυνομικοί θα ενισχύσουν την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού και θα επικεντρωθούν επίσης εκ νέου οι περιπολίες του στρατού στους χώρους των δημόσιων μέσων μεταφοράς, διευκρίνισε επίσης ο υπουργός μετά την έκτακτη αυτή σύνοδο με τον πρόεδρο Ολάντ.

Η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια «εξαιρετικά υψηλή» απειλή για την ασφάλειά της, κατέληξε ο ίδιος.

Το πρακτορείο Belga News μετέδωσε ότι στρατός και αστυνομία ενισχύουν την ασφάλεια γύρω από τους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας.

Διαβάστε επίσης