Search
Close this search box.
Search

Κορονωϊός: Ποιο είναι το ελπιδοφόρο φάρμακο από την Ιαπωνία – Τσιόδρας: Έχουμε κάνει ήδη παραγγελία

Πριν 4 έτη

Mία νέα πραγματικότητα έχει ξημερώσει για τους Έλληνες, καθώς για δύο εβδομάδες ισχύει πλέον απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας στο πλαίσιο της καταπολέμησης της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Αν και υπήρξαν μερικές εξαιρέσεις όπου εφαρμόστηκαν πρόστιμα, οι πολίτες προσαρμόστηκαν γρήγορα στα νέα δεδομένα και περιόρισαν τις μετακινήσεις του και έμειναν σπίτι.

Η διασπορά του κοροναϊού στη χώρα εξακολουθεί και έχει μία σταθερή πορεία, αν και σαφώς η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες της Δύσης. Στο γεγονός αυτό συνηγορούν και τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τα νέα κρούσματα.

Οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές για να φανεί αν θα αποδώσουν τα αυστηρά μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση – πολύ νωρίτερα σε σχέση με άλλες χώρες. Η Ελλάδα πάντως έχει φροντίσει να προμηθευτεί ένα πολλά υποσχόμενο φάρμακο από την Ιαπωνία, το οποίο έχει δείξει θετικά αποτελέσματα σε ασθενείς με κοροναϊό.

Τσιόδρας: Έχουμε κάνει παραγγελία από το ελπιδοφόρο ιαπωνικό φάρμακο

Σε παραγγελία φαρμάκου για την αντιμετώπιση του κοροναϊού έχει προχωρήσει η ελληνική πλευρά, όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα φάρμακα που δοκιμάζονται στη νόσο, είπε: «Εχουμε κάνει παραγγελία και έχουμε εξασφαλίσει στοκ από το φάρμακο, ώστε να είναι διαθέσιμο στην περίπτωση που το χρειαστούμε».

Ο κ. Τσιόδρας αναφερόταν στο αντιγριπικό φάρμακο το οποίο έχει αναπτύξει εταιρεία του ιαπωνικού ομίλου Fujifilm, το οποίο φέρεται να λειτουργεί αποτελεσματικά έναντι του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη Τρίτη η κινεζική κυβέρνηση.

Κύρια ουσία του φαρμάκου Avigan, είναι η φαβιπιραβίρη, η οποία δρα ως αναστολέας της πολυμεράσης πολλών RNA ιών. Οπως εκτιμάται εμποδίζει την αναπαραγωγή του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό, κάτι που σημαίνει ότι μειώνει και τη μεταδοτικότητα της νόσου. Το φάρμακο χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό από τον Φεβρουάριο.

Αγγίζουν τα 700 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Στα 71 ανήλθαν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 695, όπως ανέφερε στην επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Από τους ασθενείς νοσηλεύονται 114, εκ των οποίων 35 είναι διασωληνωμένοι.

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων του κοροναϊού στη χώρα έχει αυξηθεί φθάνοντας τους 17.

Εως 10.000 άτομα έχουν προσβληθεί στην Ελλάδα

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι εκτιμάται πως 8.000 έως 10.000 άτομα έχουν πιθανότατα προσβληθεί από τον κοροναϊό στη χώρα μας.

Την εν λόγω αναφορά τη βάσισε σε μαθηματικά μοντέλα. «Περιμένω αύξηση των κρουσμάτων, αλλά αγοράσαμε χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας και συνέχισε:

«Δεν μπορώ να πω ότι η καμπύλη έχει μειωθεί αλλά σίγουρα δεν έχει αυξηθεί δραματικά».

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, κρούσματα υπάρχουν σε 28 διαφορετικές περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, τα περισσότερα εκ των οποίων στην Αθήνα, την Ηλεία, την ανατολική Αττική, τον Πειραιά και την Καστοριά.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.