-->
25.06.2021

Κορωνοϊός – Βερολίνο: «Ωρολογιακή βόμβα» ο γάμος με 350 καλεσμένους

Η νύφη είπε το «ναι» κάνοντας τρισευτυχισμένο τον γαμπρό. Μόνο που το ζευγάρι αντί να κάνει «μήνα του μέλιτος», νοσεί από Covid- 19.

O γάμος του ζευγαριού, που έγινε παρουσία 350 καλεσμένων, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις αρχές του Βερολίνου, καθώς τουλάχιστον 48 έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί στον ιό, ενώ όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Βild» επικαλούμενη μαρτυρίες, δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο προστασίας.

Ένας φίλος της νύφης, σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο «υπερμεταδότης», όπως επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Bild», συνολικά 350 καλεσμένοι ήταν παρόντες στη γαμήλια τελετή που έγινε στο πολυτελές κέντρο εκδηλώσεων «Lux Event Center» στο Treptow, στις 25 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ των 48 ασθενών είναι η νύφη, ο γαμπρός και ο πατέρας του γαμπρού. Κανείς δεν φορούσε μάσκα ενώ τα φιλιά έδιναν κι έπαιρναν…

«Δεν μας είπε κανείς ότι πρέπει να κρατάμε αποστάσεις ή να φοράμε μάσκα. Υπήρχαν πολύ λίγα παράθυρα ανοιχτά στη αίθουσα», επισημαίνει αυτόπτης μάρτυρας υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Συνολικά 30 νοικοκυριά σε καραντίνα

Σύμφωνα με το περιοδικό «Focus», ένας φίλος της νύφης που πήγε στο γάμο παρά το γεγονός ότι είχε συμπτώματα της νόσου Covid- 19, κόλλησε τους 48 (μέχρι στιγμής).

Συνολικά 30 νοικοκυριά βρίσκονται ήδη σε καραντίνα μετά το γαμήλιο πάρτι που έγινε στην περιοχή Νόικελν.

Ο ειδικός σε θέματα υγείας, Φάλκο Λίκε δήλωσε: «Δεν έχουμε ακόμα φθάσει στην ιχνηλάτηση των επαφών όλων των καλεσμένων. Είμαστε σχεδόν στην μέση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η περιοχή Νόικελν στο Βερολίνο είναι ένα από τα hotspot του νέου κορωνοϊού στη Γερμανία.

Την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν 289 νέα κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ στη Γερμανία, μέχρι 50 άτομα μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους και 25 σε εσωτερικούς χώρους.


Διαβάστε επίσης