-->
25.05.2024

Κουμουτσάκος: Έκαναν την Ελλάδα μεσίστια χώρα, θα τους στοιχειώνει

«Η τραγική 23 Ιουλίου του 2018 θα στοιχειώνει αυτήν την κυβέρνηση έως την τελευταία ημέρα τής, ούτως ή άλλως, τραυματικής θητείας της» τονίζει  ο Γιώργος Κουμουτσάκος επισημαίνοντας πως «οι νεκροί, το πένθος και η καταστροφή εξαιτίας καταφανούς και απαράδεκτης ανικανότητας απαιτούν κάτι πολύ περισσότερο από μια προκλητικά καθυστερημένη παραίτηση και μια κενή περιεχομένου ανάληψη πολιτικής ευθύνης».

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ σημειώνει πως είναι απίστευτο το θράσος ανθρώπων που γέμισαν την Ελλάδα με μεσίστιες σημαίες, να κατηγορούν άλλους για τη δική τους μνημειώδη ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης.

«Τα υπαρκτά σφάλματα του χθες δεν είναι άλλοθι για την απόλυτη ανικανότητα του σήμερα. Οι ευθύνες τους ξεπερνούν την τελευταία τραγωδία. Έκαναν την Ελλάδα μεσίστια χώρα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Γιώργου Κουμουτσάκου

Στη ΝΔ κατηγορείτε την κυβέρνηση πως δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για την τραγωδία στην Αττική. Όμως έχουμε την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Πρωθυπουργό και την παραίτηση του κ. Τόσκα….

Οι 90 νεκροί, το πένθος και η καταστροφή μιας ολόκληρης περιοχής εξαιτίας καταφανούς και απαράδεκτης ανικανότητας απαιτούν κάτι πολύ περισσότερο από μια προκλητικά καθυστερημένη παραίτηση και μια κενή περιεχομένου ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Η συντελεσθείσα «ύβρις» είναι πολύ βαριά για να θεραπευθεί από μια τόσο ασθενή και μικρόψυχη δήθεν «νέμεση». Όλα έγιναν αργά και μισά. Η τραγική 23 Ιουλίου του 2018 θα στοιχειώνει αυτήν την κυβέρνηση έως την τελευταία ημέρα τής, ούτως ή άλλως, τραυματικής θητείας της.

Και όμως, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δηλώνει ότι οι μηχανισμοί του κράτος λειτούργησαν αποτελεσματικά.

Δεν έχει σημασία τι δηλώνει ο κος Πολάκης.

Γιατί πιστεύετε πως αυτή η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί αν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ; Και το ρωτώ με δεδομένο ότι υπήρχαν τεράστια προβλήματα στην περιοχή όσον αφορά τη δόμηση και τις διεξόδους διαφυγής που είχαν οι άνθρωποι αλλά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα…

Γιατί σοβαροί άνθρωποι θα είχαν επιλεγεί για τα σοβαρά καθήκοντα. Γιατί θα υπήρχε έστω ένας στοιχειώδης συντονισμός ανθρώπων και υπηρεσιών που τώρα ήταν εγκληματικά ανύπαρκτος. Γιατί το κράτος δεν θα ήταν παράρτημα της Κουμουνδούρου. Γιατί η διαχείριση της κρίσης δεν θα γίνονταν με ψέματα και ανακριβείς ή μισές πληροφορίες μπροστά στις κάμερες για φτηνό εντυπωσιασμό και παραπλάνηση των πολιτών. Μα είναι δυνατόν να γίνεται διαχείριση κρίσης σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και όχι σε «στεγανό» από εξωτερικούς, άσχετους περισπασμούς, θάλαμο επιχειρήσεων; Τι είναι η διαχείριση μιας κρίσης, «survivor»; Δεν έχουν καμία συναίσθηση της αποστολής τους; Όλα και μόνον για την επικοινωνία. Πέραν αυτού τίποτα.

Η σκληρή σας κριτική έχει κατηγορηθεί από την κυβέρνηση σαν τυμβωρυχία. Σας προσάπτουν άλλωστε ότι η άναρχη και αυθαίρετη δόμηση που ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες που συνετέλεσαν στο τραγικό αποτέλεσμα άνθισε και συντηρήθηκε επί ημερών Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Είναι απίστευτο το θράσος ανθρώπων που γέμισαν την Ελλάδα με μεσίστιες σημαίες, να κατηγορούν άλλους για τη δική τους μνημειώδη ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης. Τα υπαρκτά σφάλματα του χθες δεν είναι άλλοθι για την απόλυτη ανικανότητα του σήμερα. Η κυβέρνηση δεν ανέλαβε τον περασμένο μήνα. Μετρά τρεισήμισι χρόνια ευθύνης. Υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, περίπου 1700 τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεως αυθαιρέτων κτισμάτων. Γιατί δεν έγινε ούτε μία επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Μήπως γιατί, όπως τόσο αστεία αλλά και θλιβερά ειπώθηκε, οι κυβερνώντες ήταν «απασχολημένοι με την εφαρμογή των μνημονίων»; Οι ευθύνες τους ξεπερνούν την τελευταία τραγωδία. Έκαναν την Ελλάδα μεσίστια χώρα.

Τι εννοείτε; Πενθεί η χώρα τρεισήμισι χρόνια;

Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια μεσίστια χώρα, πέρα από την πρόσφατη ανείπωτη τραγωδία. Είναι μεσίστια γιατί είναι μια χώρα καθηλωμένη, σκυφτή. Χωρίς αυτοπεποίθηση. Χωρίς πραγματική προοπτική. Πορεύεται χωρίς σχέδιο. Χωρίς όραμα. Αδύναμη να αξιοποιήσει τη γεωπολιτική της προστιθέμενη αξία, τις οικονομικές της δυνατότητες, τις μεγάλες δεξιότητες των Ελλήνων, την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα που τους διακρίνει. Η ανακατανομή της μιζέριας δεν είναι όραμα. Είναι παράδοση στη μοιρολατρία. Χρειαζόμαστε παραγωγή πλούτου για όλους. Μεγαλύτερη «πίτα», μεγαλύτερα κομμάτια για όλους. Δικαιότερη κατανομή και θέσεις εργασίας. Και αυτό με αυτήν την κυβέρνηση δεν γίνεται. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη πολιτικής αλλαγής.

Πιστεύετε ότι τα γεγονότα αυτών των ημερών θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ή να επισπεύσουν πολιτικές εξελίξεις;

Οι τελευταίες τραγικές ημέρες και οι ακόμα τραγικότεροι χειρισμοί δημιούργησαν ένα αγεφύρωτο ψυχολογικό χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών. Χάσμα εμπιστοσύνης, χάσμα αποδοχής. Αυτό δεν θα το αλλάξει ένας – προσχηματικός άλλωστε – ανασχηματισμός. Πλέον, ο κος Τσίπρας θα κυβερνά αποκομμένος από τους πολίτες. Θα κυβερνά ως ξένος. Πόσο θα αντέξει αυτήν τη πολιτική μοναξιά; Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη αποδρομή. Όπως σας είπα, η χώρα έχει επείγουσα ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Να υψωθούν και πάλι οι σημαίες στους ιστούς τους.Διαβάστε επίσης