-->
09.03.2021

Κουμουτσάκος: Η φετινή ΔΕΘ για τον Τσίπρα, θα είναι οδυνηρή

Tη δική του απάντηση στο κυβερνητικό αφήγημα εν όψει ΔΕΘ, δίνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «ο συνδυασμός της αναξιοπιστίας και των αδιεξόδων του κ. Τσίπρα, φτιάχνουν «κοκτέιλ» πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας».

Ο κ. Κουμουτσάκος δηλώνει ότι «θα είναι οδυνηρή η φετινή ΔΕΘ για τον πρωθυπουργό», καθώς υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν υλοποιήθηκε απ’ όσα υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας το 2014 και το 2015.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το 2014 κατακεραύνωνε τα μνημόνια που θα έσκιζε. Το 2015 υπόσχονταν “παράλληλο πρόγραμμα”. Σήμερα τρέχει να συμμορφωθεί με τους σκληρούς στόχους του δικού του Μνημονίου. Τότε θα επανέφεραν τη 13η σύνταξη. Σήμερα πανηγυρίζουν για τις συντάξεις των 380ευρώ. Το ίδιο ισχύει για το ΕΚΑΣ, τον ΕNΦΙΑ, την παιδεία, την υγεία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εκτιμά ότι «μέσα σε αυτήν τη βαριά ατμόσφαιρα αναξιοπιστίας, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να κάνει αναδιανομή υποσχέσεων. Θα παίξει ξανά με τους συμβολισμούς, τις εντυπώσεις και τον λαϊκισμό, γιατί έχει χάσει τη μάχη με τα προβλήματα του τόπου. Την ώρα που θα υπόσχεται ανάπτυξη και – για μία ακόμη φορά – ρύθμιση του χρέους, οι πολίτες θα πληρώνουν τη νέα ύφεση με τη σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ. Και η χώρα θα βυθίζεται».

Γι αυτόν τον λόγο ο κ. Κουμουτσάκος υποστηρίζει ότι η φετινή ΔΕΘ θα είναι «η αρχή του τέλους της χειρότερης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δίνει το στίγμα της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τη δέσμευση περικοπής φόρων: «Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλους φόρους και δεν θέλουν άλλα ψέματα. Από εμάς θα ακούσουν προτάσεις ρεαλιστικές, με μετρήσιμο αποτέλεσμα. Προτάσεις, που συνθέτουν ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα λαϊκίσει. Δεν θα παροχολογήσει. Δεν θα εξαπατήσει τους Έλληνες. Θα καταθέσει σχέδιο αλήθειας και ελπίδας για την έξοδο από την κρίση. Με εμπιστοσύνη στους Έλληνες και στην Ελλάδα», τονίζει σχετικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Για την οικονομία προβλέπει ένα δύσκολο φθινόπωρο διαπιστώνοντας ότι «τα νοικοκυριά είναι τόσο πιεσμένα που βάζουν αναγκαστικό κόφτη ακόμα και στις βασικές τους δαπάνες, στα τρόφιμα». «Είναι ο δικός τους κόφτης καθημερινής επιβίωσης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπερασπίζεται το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.Ειδικά για το 2009 και για το μνημόνιο, αναφέρει ότι «ο Κώστας Καραμανλής έκανε ως πρωθυπουργός την αυτοκριτική του. Είπε την αλήθεια στον λαό και τόλμησε – όπως δεν έκανε κανένας άλλος σε προεκλογική περίοδο- να εξαγγείλει δύσκολα, δυσάρεστα, αλλά αναγκαία μέτρα που θα διόρθωναν χρόνιες παθήσεις και θα οχύρωναν την οικονομία από την παγκόσμια κρίση. Οι πολίτες εμπιστεύθηκαν τους ισχυρισμούς του “λεφτά υπάρχουν”, έκαναν την επιλογή τους και το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Σήμερα, ακόμα και οι πολιτικοί αντίπαλοι της Νέας Δημοκρατίας αναγνωρίζουν ότι άλλη θα ήταν η πορεία της χώρας μας, εάν τότε είχε εισακουστεί ο ειλικρινής λόγος της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Κουμουτσάκος διαψεύδει και αποκηρύσσει τα σενάρια εσωστρέφειας στο κόμμα, δίνοντας σαφές ιδεολογικό στίγμα: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η ιστορική και μεγάλη παράταξη – ομπρέλα- που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, χωρίς να ρωτά τι ψήφισαν χθες. Είναι η παράταξη που καλύπτει ολόκληρη τη δημοκρατική δεξιά και το κοινωνικό κέντρο. Έτσι ήταν. Έτσι θα μείνει. ´Ετσι θα μεγαλώσει. Έτσι θα κερδίσει», υποστηρίζει


Διαβάστε επίσης