-->
07.12.2023

Κουμουτσάκος: Στην ΔΕΘ θα διαψευστεί ή τάχα λαϊκή στήριξη στις Πρέσπες

Το συλλαλητήριο για το μακεδονικό που θα λάβει χώρα σήμερα στην Θεσσαλονίκη θα συνιστά μια «παταγώδη διάψευση» των διαβεβαιώσεων που φέρεται να έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ζόραν Ζάεφ ότι ο ελληνικός λαός στηρίζει την συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Τόνισε ότι η συγκέντρωση, που θα λάβει χώρα ενώ ο πρωθυπουργός θα μιλά από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης, πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να μην δοθεί πάτημα σε όποιον θέλει να την ευτελίσει ή να την λοιδορήσει.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν συνιστά οριστική λύση στο ονοματολογικό διότι στην πράξη συντηρεί τον σκοπιανό εθνικισμό και επιτρέπει την μελλοντική εκκόλαψη του σκοπιανού αλυτρωτισμού.

Τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα της συμφωνίας, υποστήριξε, είναι η χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα, η αποδοχή «μακεδονικής γλώσσας» και η αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας».

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αντιτείνει ότι η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» είχε γίνει δεκτή από την Αθήνα επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, ότι η «μακεδονική γλώσσα» αναγνωρίστηκε από την Ελλάδα την δεκαετία του 1970 σε διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την λατινοποίηση τοπωνυμίων κι ότι η συμφωνία αναφέρεται σε υπηκοότητα.

Όσον αφορά τις εξαγγελίες που αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει μηδενική αξιοπιστία.

Προσέθεσε πως ο αστυνομικός κλοιός που τον προστατεύει χρειάζεται διότι ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος στον κλοιό ψεμάτων που δημιούργησε ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια.Διαβάστε επίσης