-->
21.09.2021

Κουρουμπλής: Τι αλλάζει στον εκλογικό νόμο

Ανοίγει τα χαρτιά της, σιγά-σιγά η κυβέρνηση για τα όσα θα προβλέπει ο εκλογικός νόμος τον οποίο θα φέρει εντός του 2016, όπως έχει προαναγγείλει.

Περιφέρειες με 6 βουλευτές
Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανακοίνωσε σαρωτικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Μιλώντας στην  ΕΡΤ ο κ. Κουρουμπλής είπε πως θα σπάσουν όλες οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες και όχι μόνο η Β’ Αθηνών και πρόσθεσε πως κατά την προσωπική του άποψη  «δεν θα πρέπει να υπάρξουν περιφέρειες με πάνω από 6 βουλευτές».
Τόνισε ότι ο εκλογικός νόμος θα έρθει μέσα στο 2016 και χαρακτήρισε τις μεγάλες περιφέρειες ως «τα μεγαλύτερα εκκολαπτήρια διαφθοράς».

Θητεία βουλευτών και μπόνους εδρών στο τραπέζι
Επιπλέον επεσήμανε ότι στο τραπέζι θα μπουν και η θητεία των βουλευτών και το μπόνους των 50 εδρών. «Τα κόμματα που κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια ψήφιζαν την τελευταία στιγμή εκλογικό νόμο. Εμείς εγκαίρως, πρώιμα, στην αρχή της τετραετίας είπαμε να ανοίξουμε την συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου» είπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας καθώς – όπως είπε – είναι ισχυρότατη η πολιτική συνοχή της κυβέρνησης τόσο στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην Κ.Ο των ΑΝΕΛ.
«Οι εκλογές, σας το λέω κατηγορηματικά, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Εμείς ως κυβέρνηση δεν θέλουμε εκλογές. Δεν χρειάζεται εκλογές η χώρα, δουλειά χρειάζεται και μεταρρυθμίσεις. Αλλά και κανείς από την αντιπολίτευση δεν έχει το κουράγιο να ζητήσει εκλογές. Αλλά αφού λένε στη ΝΔ ότι είναι πρώτο κόμμα, ας μας ζητήσουν εκλογές» σημείωσε.

Ξεκαθάρισε δε ότι το 18μηνο, εντός του οποίου μπορούν να γίνουν εκλογές  με λίστα, ξεκινά από τότε που έγιναν οι τελευταίες εκλογές με σταυρό, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2015 και όχι από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

 Διαβάστε επίσης