-->
02.12.2023

Κουτσούμπας: Νέο τσουνάμι φόρων – Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά τον λαό

Κριτική εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση άσκησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μίλησε στη Λάρισα. Την ίδια ώρα, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ παρουσίασε τις θέσεις της ενόψει του 20ού Συνεδρίου του κόμματος.

«Ο λαός θα κερδίσει τσουνάμι φόρων»

Από το «συριζαίικο success story» ο λαός έχει να κερδίσει μόνο ένα νέο τσουνάμι φόρων, νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών και μείωση στα προνοιακά επιδόματα, τόνισε από τη Λάρισα ο Δ. Κουτσούμπας, ενώ προσθέτοντας ότι η «επιστροφή στην κανονικότητα» που απαιτεί η ΕΕ, ευαγγελίζεται ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων προς όφελος του κεφαλαίου.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επικαλούμενος το αριστερό παρελθόν του, εξαπατά τον λαό: «Απ’ τη μια τιμές στον Κάστρο, κι απ’ την άλλη κόκκινα χαλιά στον Ομπάμα, ενώ ξεπλένει μέχρι και τη Χρυσή Αυγή».

20ό Συνέδριο ΚΚΕ: Αποτίμηση δράσεων, νέοι στόχοι

Τις θέσεις της για το 20ό Συνέδριο του κόμματος την Άνοιξη, παρουσίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με κεντρικό σύνθημα «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ, για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία – τον σοσιαλισμό».

Το ΚΚΕ, στηριγμένο στο Πρόγραμμα με την επεξεργασμένη στρατηγική του όπως αυτό ψηφίστηκε στο 19ο Συνέδριό του το 2013, στο 20ό Συνέδριό του επιδιώκει να αποτιμήσει τη δράση του και να θέσει τους στόχους για το επόμενο διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που φέρνουν οι διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις.Διαβάστε επίσης