-->
28.11.2022

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει ταφόπλακα στο ασφαλίστικο

Επίθεση στη  κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε εκδήλωση της ΚΟΑ στο ΣΕΦ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

«Οι ψεύτικες προσδοκίες και οι ελπίδες τέλειωσαν πολύ νωρίς, στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μπαίνουμε στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης, ένα χρόνο κατά τον οποίο οι βιομήχανοι μέσω του ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο, απαιτούν νέες φοροαπαλλαγές και πρόσθετα εργαλεία κρατικής στήριξή τους» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Κάλεσε σε λαϊκό ξεσηκωμό με αφορμή το Ασφαλιστικό, προσθέτοντας ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό είναι απόδειξη του ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «ολοκληρώνει την βρώμικη δουλειά» που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βάζει οριστικά ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση τονίζοντας ότι η σφαγή στο Ασφαλιστικό θα είναι μόνιμη, προσθέτοντας ότι τα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα αποτελούσαν κατευθύνσεις της ΕΕ από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και επισημαίνοντας ότι τα ίδια μέτρα στην κοινωνική ασφάλιση παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνιο, με ή χωρίς ευρώ και υλοποιούνται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε την αναγκαιότητα καθημερινής ιδεολογικής και πολιτικής δουλειάς των κομμουνιστών, προκειμένου να απαντηθούν σειρά ερωτημάτων από τα ζητήματα του σοσιαλισμού και των αιτιών ανατροπής του ως το που οδηγεί ο καπιταλιστικός δρόμος εξέλιξης της κοινωνίας με το σύστημα αυτό να μην είναι ούτε αιώνιο, ούτε παντοδύναμο.

Επισημαίνοντας ότι το κράτος και οι θεσμοί του δεν είναι «ουδέτερο πεδίο», που αναλόγως της κυβέρνησης λειτουργεί υπέρ η κατά του λαού, αλλά έχει ως μοναδικό σκοπό και αποστολή την εξασφάλιση της εξουσίας των εκμεταλλευτών, χρησιμοποιώντας προς τούτο, κατά περίσταση, πότε το μαστίγιο και πότε το καρότο και τονίζοντας ότι «την πραγματική εξουσία την έχει η τάξη που έχει την εξουσία και η κάθε κυβέρνηση όπως κι αν αυτή ονομαστεί είναι τελικά όργανό της» πρόσθεσε ότι «ιδιαίτερα σήμερα μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης της πρώτης φοράς Αριστεράς, περισσότεροι πλέον μπορούν να κατανοήσουν την στάση του κόμματος μας απέναντι στις αστικές κυβερνήσεις διαχείρισης».

Διαβάστε επίσης