11.08.2020    04:29

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ κρούει τον μπαμπούλα της Δεξιάς

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξαπέλυσε, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης, στη Λάρισα, ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως επισήμανε η δήθεν «μεταμνημονιακή εποχή», η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η «βιώσιμη ανάπτυξη» και η «αυτοδύναμη Ελλάδα» της ΝΔ, δεν αφορoύν στη βελτίωση της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού.

«Στα κυβερνητικά προγράμματα, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν οι εφαρμοστικοί νόμοι των τριών μνημονίων που θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη της, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου όπως αυτές του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, που βαφτίζονται «αναδιαρθρώσεις», οι επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΝΑΤΟ – ΕΕ» σημείωσε ο γ.γ του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιδιώκει να εγκατασταθεί στην πλατφόρμα της αμαρτωλής παλιάς και νέας Σοσιαλδημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ» υποστηρίζοντας ότι «κρούει ξανά τον «μπαμπούλα της Δεξιάς» και άλλα τέτοια, για να εγκλωβίσει ξανά αριστερούς προοδευτικούς ανθρώπους».

Επιτέθηκε και στη ΝΔ, υποστηρίζοντας πως μιας ενδεχόμενη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας «θα είναι μια «δεξιά», αστική, νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση» ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ «να εμφανίζεται ως δικαιωμένη για το αντιλαϊκό παρελθόν της». Γι΄αυτό το λόγο ζήτησε να ενισχυθεί στην κάλπη το ΚΚΕ προκειμένου να μπορεί να σταθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση η οποία «θα είναι από χέρι αντιλαϊκή», όπως είπε.