-->
03.12.2023

Κουτσούμπας: Το μόνο που κάνετε είναι να χαμογελάτε αλλά όχι για πολύ ακόμα

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή.

«Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χαμογελάτε, αλλά δεν θα χαμογελάτε για πολύ» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση επερώτησης του κόμματος για τα αγροτικά.

«Δεν ντρέπεστε να παρουσιάζετε τους αγρότες ως τσιφλικάδες; Και τους νέους με τα μπλοκάκια και τις γραβάτες ως νέους επιχειρηματίες;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

«Στους αγρότες που είναι στα μπλόκα λέτε «ελάτε να συζητήσουμε πώς και πότε θα σας σφάξουμε, αλλά θα σας σφάξουμε»» συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι την ίδια ώρα «η κυβέρνηση συκοφαντεί υβρίζει τους αγρότες μιλά για προσπάθεια αποσταθεροποίησης».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ πρότεινε την κοινωνικοποίηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και των μηχανημάτων μέσα και από συνεταιριστικές επιχειρήσεις υποστηρίζοντας πως αυτή η διέξοδος μίας κρατικά οργανωμένης παραγωγής με κοινωνικοποιημένα μέσα και συνεταιρισμούς «δεν πρέπει να φοβίζει κανέναν».

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγρότες και τους επαγγελματίες. «Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συναντήθηκαν ο αγρότης των μπλόκων, ο απεργός εργάτης, ο άνεργος, ο αυτοαπασχολούμενος της πόλης και του χωριού, ο νέος και η γυναίκα της λαϊκής οικογένειας. Μία ήταν η απαίτηση: να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα, να μην έρθει καν στη Βουλή», είπε εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει λύση εντός της Ε.Ε. και με βάση την Κοινή Αγροτική Πολιτική.Διαβάστε επίσης