-->
25.09.2023

Κουτσούμπας: Τώρα που είδα τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ανησυχώ περισσότερο

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στη σύντομη συνομιλία που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο κ.Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα ενόψει και της κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι μονογονεϊκές και οι πολύτεκνες οικογένειες, με αφορμή και την επίσκεψη του κ.Παυλόπουλου σε μονογονεϊκή οικογένεια στο Περιστέρι.

Ακόμα, ο κ.Κουτσούμπας εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ για την εύφλεκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και για την τραγωδία των προσφύγων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την ειλικρίνεια και τη συνέπεια με την οποία το ΚΚΕ υπερασπίζεται τις θέσεις του και υπογράμμισε ότι είναι χρέος του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα να ακούει τις απόψεις και τις θέσεις όλων των κομμάτων.

Νωρίτερα, ο Γραμματέας του ΚΚΕ, εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την συνάντηση του με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τονίζοντας ότι το κόμμα του θα τις αντιπαλέψει και θα προσπαθήσει ώστε το σχέδιο νόμου να καταψηφιστεί από τη Βουλή.

«Οι ανησυχίες μας για την πορεία του ασφαλιστικού είναι μεγαλύτερες μετά και τις προτάσεις της κυβέρνησης. Καμία επανάπαυση από το συνδικαλιστικό κίνημα και από όλο τον ελληνικό λαό δεν πρέπει να υπάρχει για την διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, «χρησιμοποιεί τα ίδια απαράδεκτα επιχειρήματα των προκατόχων της», και κάλεσε σε αγώνες όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, τον ελληνικό λαό και κυρίως τους νέους, τονίζοντας ότι πρέπει να βροντοφωνάξουν «κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση.Διαβάστε επίσης