-->
20.01.2022

Κόντρα ΠΑΣΟΚ με Διαμαντοπούλου – Φλωρίδη και Ραγκούση

Κόντρα ξέσπασε τη Δευτέρα μεταξύ κύκλων του ΠΑΣΟΚ και της πρωτοβουλίας «Ώρα αποφάσεων», μία ημέρα μετά από την πρόταση των επτά σημείων που διατύπωσαν η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης, οι οποίοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Όπως ανέφεραν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του χώρου και τη ανάδειξή του σε ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία και αυτές οι πρωτοβουλίες αποδίδουν καρπούς.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι «η πρόσκλησή μας σε κόμματα και συλλογικότητες είναι ανοικτή. Όποιος πιστεύει στην αναγκαιότητα αυτή μπορεί να συμμετάσχει».

Πρόσθεταν ωστόσο ότι «προσκλήσεις προς κοινοβουλευτικά κόμματα από μεμονωμένα πρόσωπα χωρίς κοινωνική αναφορά, που θέτουν όρους και προϋποθέσεις για άμεση διάλυσή τους, πέρα από γραφικές είναι θρασείς, απαράδεκτες, ελιτίστικες και διασπαστικές. Δεν έχουν στόχο την ενότητα και την αναγέννηση του χώρου, γι’ αυτό και δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο της παράταξης που τους έχει γυρίσει την πλάτη. Υπηρετούν αλλότριους σκοπούς».

Σε απάντηση στο άτυπο σχόλιο κύκλων του ΠΑΣΟΚ προχώρησε το βράδυ η πρωτοβουλία «Ώρα Αποφάσεων».

«Σε μια στιγμή που η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε πνεύμα δημιουργικής ανατροπής και ενότητας, πιστεύουμε ότι τα υβριστικά σχόλια πανικού ανώνυμων κύκλων για την πρότασή μας δεν εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε η πρωτοβουλία, τονίζοντας: «Εμείς αναλάβαμε την ευθύνη και καταθέσαμε μία ολοκληρωμένη πρόταση, δημόσια και καθαρά. Δεν χωρίσαμε τα κόμματα και τους φορείς σε προσκαλούντες και προσκαλούμενους. Να συνδιαμορφώσουμε επιθυμούμε».

Η πρωτοβουλία «Ώρα Αποφάσεων» πρόσθεσε ότι «δεν τέθηκε ως εναρκτήρια προϋπόθεση η διάλυση κομμάτων, όπως τελείως παραπλανητικά και ψευδώς ισχυρίζονται οι δήθεν ανώνυμοι κύκλοι».

«Θέσαμε ζήτημα παύσης της πολιτικής τους λειτουργίας ως αυτονόητη και λογική κατάληξη μετά την δημιουργία του Νέου Ενωμένου Προοδευτικού Κινήματος», ανέφερε η πρωτοβουλία και συμπλήρωσε ότι θα ήταν «σκόπιμο να ξαναδιαβάσουν ψύχραιμα την πρότασή μας με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των προοδευτικών πολιτών κι όχι το άγχος για την διατήρηση προσωπικών ρόλων. Εμείς θα αναμένουμε τις επίσημες απαντήσεις των οργάνων των κομμάτων και των σχηματισμών».Διαβάστε επίσης