«Η ΔΑΠ δεν καταργείται», τονίζει στη συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παρασκήνιο” που κυκλοφορεί ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, στον απόηχο των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη για αλλαγή της φύσης της φοιτητικής οργάνωσης της ΝΔ.
Ο κ. Δέρβος τονίζει ότι η ΔΑΠ δεν θα αφήσει τις «λοιπές δημοκρατικές» δυνάμεις να δρουν ανεξέλεγκτες στα πανεπιστήμια και τονίζει ότι «η ΔΑΠ οφείλει να είναι παρούσα κάθε χρόνο στις εκλογές και να πρωταγωνιστήσει στη μετάβαση στην επόμενη ημέρα του φοιτητικού κινήματος».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην συνέντευξή του στον Γιώργο Ευγενίδη, “οι εξαγγελίες του προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, δικαιώνουν τα πάγια αιτήματά μας και οδηγούν την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη νέα εποχή.
Ειδικά, η εξαγγελία για Εθνικό Συμβούλιο Φοιτητών και Σπουδαστών αποτελεί πρότασή μας από το 2011. Είναι, λοιπόν, προφανές πως θα πρωτοστατήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Εντούτοις, μέχρι να αποχωρήσει η παρούσα βλαπτική για τη χώρα κυβέρνηση και να ψηφιστεί νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία των φοιτητικών παρατάξεων, όπως προβλέπει το άρθρο 16 του Συντάγματος, δεν μπορούμε να αφήσουμε τις λοιπές «δημοκρατικές» δυνάμεις να δρουν ανεξέλεγκτες εντός των ιδρυμάτων και να παίζουν με τις τύχες πτυχίων, εξεταστικών και πολλές φορές ακόμα και με τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών.
Με λίγα λόγια, η ΔΑΠ οφείλει να είναι παρούσα κάθε χρόνο στις εκλογές και να πρωταγωνιστήσει στη μετάβαση στην επόμενη ημέρα του φοιτητικού κινήματος, τότε που οι εκλογικές της νίκες θα έχουν αντίκρισμα ξανά, μέσα από ένα αναγνωρισμένο όργανο”.
Και συνεχίζει: “Η ΔΑΠ δεν καταργείται. Αντιθέτως, «καταργούνται» όσοι την εκμεταλλεύτηκαν για να κερδίσουν προσωπικά «οφέλη».
«Καταργούνται» όσοι, αν και έχουν περάσει ακόμα και τα 30 έτη, επιβιώνουν ως αιώνιοι ΔΑΠίτες. Το κόμμα θέλει το πιο ζωντανό του κομμάτι να εκσυγχρονιστεί, όπως συνέβη και με την ΟΝΝΕΔ. Και τότε, λίγο πριν από την επανίδρυση, κάποιοι μιλούσαν για «κλείσιμο» της Νεολαίας, μετατροπή της σε γραμματεία και πολλά ακόμα. Η ίδια η πραγματικότητα τους διέψευσε πανηγυρικά.
Η ΟΝΝΕΔ αριθμεί πλέον πάνω από 43.000 μέλη, το 1/3 εκ των οποίων νέα, απέκτησε, μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες, νέα όργανα, κεντρικά αλλά και σε όλη την Ελλάδα, και έχει καταφέρει να έρθει σε επαφή με όλο το φάσμα της κοινωνίας των νέων. Σε λίγες εβδομάδες, μάλιστα, θα διατυπώσουμε, για πρώτη φορά, μία πλήρη πρόταση για τους νέους της χώρας, προϊόν αυτών των συναντήσεων. Έτσι θα γίνει και με τη ΔΑΠ. Σε λίγους μήνες πολλοί «κινδυνολόγοι» θα εκτεθούν εκ νέου.
Τέλος, ως προς την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ υπογραμμίζει ότι «ο ανταγωνισμός είναι η μόνη συνθήκη βελτίωσης των ιδρυμάτων».