-->
19.04.2024

Κώστας Καραμανλής για την κατασκευή του Ε65: Προχωράμε γρήγορα να ολοκληρώσουμε το έργο

Μέχρι το τέλος του 2021 θα είναι έτοιμο ένα από τα μεγάλα έργα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, το Νότιο Τμήμα του Οδικού Άξονα Ε65, ενώ παράλληλα προχωρούν και οι διαδικασίες για την υλοποίηση και του Βόρειου Τμήματος του Ε65. Και τα δύο έργα, σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή – ο οποίος βρέθηκε σήμερα στα εργοτάξια του Νότιου Τομέα, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη- θα προσφέρουν πιο γρήγορη, πιο οικονομική και το κυριότερο ασφαλή μετάβαση σε περιοχές που για δεκαετίες παραμένουν αποκλεισμένες

Ο κ. Κώστας Καραμανλής, ανέφερε ότι θα στηρίξει ουσιαστικά και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. «Αφού θα βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, θα δώσει ώθηση στο εμπόριο και νέες προοπτικές στην αγροτική ανάπτυξη και θα εξασφαλίσει πολύ καλύτερη πρόσβαση στους γειτονικούς τουριστικούς προορισμούς», είπε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κώστα Καραμανλή:

«Επιθεωρήσαμε σήμερα, με τον Πρωθυπουργό, τις εργασίες που γίνονται για την κατασκευή του Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί προχωράμε γρήγορα για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το έργο μέχρι το τέλος του 2021.

Ένα έργο που πρώτα απ’ όλα θα προσφέρει πιο γρήγορη, πιο οικονομική και το κυριότερο ασφαλή μετάβαση σε περιοχές που για δεκαετίες παραμένουν αποκλεισμένες. Αλλά θα στηρίξει ουσιαστικά και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Αφού θα βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, θα δώσει ώθηση στο εμπόριο και νέες προοπτικές στην αγροτική ανάπτυξη και θα εξασφαλίσει πολύ καλύτερη πρόσβαση στους γειτονικούς τουριστικούς προορισμούς.

Παράλληλα, βέβαια, εργαζόμαστε σκληρά και είμαστε σε συνεχή επαφή και διαβούλευση με τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την υλοποίηση και του Βόρειου Τμήματος του Ε65. Είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσει η κατασκευή του, ώστε να ολοκληρωθεί ο άξονας στο σύνολό του.

Είναι απόφαση της Κυβέρνησης να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο το συντομότερο δυνατό κι αυτό σηματοδοτεί και η σημερινή επίσκεψή μας.»

 Διαβάστε επίσης