23.09.2020    08:28

Κώστας Καραμανλής: Δικό σας το προνόμιο του ψέματος, της ριζοσπαστικής αριστεράς

Τα «έχωσε» για τα καλά ο Κώστας Καραμανλής στη Βουλή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλη για τα όσα είπε για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, απαντώντας σε σχετική αναφορά του Χρ. Γιαννούλη ότι στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν μόνο 180 λεωφορεία, πήρε «ανάποδες», αποκαλώντας τον εμμέσως ψεύτη. «Tο ψέμα είναι δικό σας προνόμιο, της ριζοσπαστικής αριστεράς, όταν λέτε ότι ο ΟΑΣΘ έχει 180 λεωφορεία. Είχατε 4,5 χρόνια και δεν κάνατε τίποτα εκτός από διαγωνισμό στημένο και ραμμένο σε συμφέροντα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Δόξα το θεό δεν είναι όλη η αριστερά έτσι, αυτή είναι η αριστερά η λεγόμενη ριζοσπαστική», είπε ο Κώστας Καραμανλής σε υψηλούς τόνους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αυτή την στιγμή κυκλοφορούν 350 λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη με στόχο ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να ανέλθουν στα 500. «Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν άλλα 180 λεωφορεία στους δρόμους. Επομένως, από τα 212 σαράβαλα που μας παραδώσατε θα έχουμε φτάσει σε ένα χρόνο στα 500 λεωφορεία. Κι επομένως η δέσμευση του Πρωθυπουργού, στη ΔΕΘ, ότι ο ΟΑΣΘ θα έχει αρκετά λεωφορεία για να εξυπηρετούνται οι πολίτες, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο γίνεται πράξη. Άρα θα μας πάρει 12 μήνες για να επανορθώσουμε την δική σας διάλυση των 5 ετών».

Όμως ο Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε και στην τιμή των εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες το οποίο όπως είπε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αύξησε σε 1,40, ενώ η σημερινή της Νέας Δημοκρατίας, το επαναφέρει στο 1,20 ευρώ.

Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, δεν κατέβαλε και μεγάλη προσπάθεια για να αποδομήσει εύκολα τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «για τα οφέλη της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ» και στα περί «σκανδάλου» για την μίσθωση του αμαξοστασίου του Οργανισμού. Όπως τόνισε ο Κώστας Καραμανλής » ο ΟΑΣΘ νοικιάζει πράγματι αμαξοστάσια από τον Ηρακλή, δηλαδή παλαιών μετόχων του ΟΑΣΘ.  Η διοίκηση του Στέλιου Παππά όμως συνέχισε το ίδιο, και έρχεστε σήμερα και μας κουνάτε το δάχτυλο; Εσείς δεν κάνατε τίποτα, και αναγκαστήκαμε να παρατείνομε την λειτουργία του ΟΑΣΘ για να τελειώσει η εκκαθάριση. Όσο για τις κρατικές επιδοτήσεις που έλαβε ο ΟΑΣΘ, σε όλη την Ευρώπη οι δημόσιες συγκοινωνίες παίρνουν επιδότηση».

Τέλος για τα οικονομικά πεπραγμένα και τους συνειρμούς που έκανε ο Χρ. Γιαννούλης με την υπόθεση της… δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε πως «θα πάμε στα δικαστήρια, μην δαιμονοποιείτε το παρελθόν για να κρύψετε την δική σας διαχείριση. Και είπατε και ψέματα στους εργαζόμενους για ενιαίο μισθολόγιο».

Γενικά πάντως ήταν μια εύκολη ημέρα στη Βουλή για τον Κώστα Καραμανλή, όσον αφορά τον Γιαννούλη και τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΑΣΘ, με θύμα πάντα τους Θεσσαλονικείς…