-->
21.10.2021

Κώστας Τσιάρας: Ο Μητσοτάκης δεν χρειάζεται ψεύτικες υποσχέσεις

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να υποσχεθεί τίποτα περισσότερο από όσα μπορεί να υλοποιήσει», υπογραμμίζει μιλώντας στην εφημερίδα «Παρασκήνιο», ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, ενόψει της αποψινής παρουσίας του προέδρου του κόμματος στο Βελλίδειο.

Ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «προσφεύγει σε μια αποσπασματική συρραφή των προτάσεων της ΝΔ για να μπορεί να παραστήσει ο κ. Τσίπρας τον υπεύθυνο πρωθυπουργό», ενώ προκαλεί τον κ. Τσίπρα, εφόσον νομίζει ότι η ΝΔ μπλοφάρει με τη στάση της στο Σκοπιανό, να προκηρύξει εκλογές. 

«Η προσχώρηση της κυβέρνησης στην ρητορική της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του βρίσκεται σε  στρατηγικό αδιέξοδο και αδυνατούν να αρθρώσουν ένα αφήγημα με αρχή, μέση και τέλος. Γι’ αυτό σύρονται στην πολιτική ατζέντα που θέτει στον δημόσιο διάλογο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και προσφεύγουν σε μια αποσπασματική συρραφή των προτάσεων της ΝΔ για να μπορεί να παραστήσει ο κ. Τσίπρας τον υπεύθυνο πρωθυπουργό. Ματαιοπονεί. Όσο ανεύθυνος αποδείχτηκε στην αντιπολίτευση, άλλο τόσο επικίνδυνος έχει εξελιχθεί στην κυβέρνηση».

Στην ερώτηση αν το Σκοπιανό μπορεί να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις και, αν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία, αφού κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, μπορεί να πετύχει ανατροπή της ή βελτιώσεις ο Κώστας Τσιάρας αναφέρει:

«Ο κ. πρωθυπουργός φρόντισε να εκθέσει ανεπανόρθωτα τον κυβερνητικό του εταίρο, τον κ. Πάνο Καμμένο. Από το βήμα της ΔΕΘ προεξόφλησε ότι το Σκοπιανό δεν πρόκειται να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση. Όπερ μεθερμηνευόμενον, οι ΑΝΕΛ κατάπιαν αμάσητη τη Συμφωνία που τους σέρβιρε ο κ. Κοτζιάς και πλέον οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος θα πορευτούν χέρι – χέρι προς την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτή τη Συμφωνία που αναγνωρίζει «Μακεδονικό Έθνος» και Μακεδονική γλώσσα» στους γείτονες δεν πρόκειται να την κυρώσει. Ούτε στην παρούσα Βουλή ως αντιπολίτευση, αλλά ούτε στην επόμενη, ως κυβέρνηση.

Και αυτό γιατί με την υπογραφή της αυτή η Συμφωνία έχει ήδη δημιουργήσει νομικά αποτελέσματα. Και μετά την κύρωσή της, η διόρθωση των τετελεσμένων καθίσταται ουσιαστικά αδύνατη. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εφόσον ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι μπλοφάρουμε με το Σκοπιανό, δεν έχει παρά να μας δοκιμάσει. Ας προκηρύξει εκλογές».

Διαβάστε επίσης