01.10.2020    15:05

Κ. Καραμανλής για τουρκικές προκλήσεις: Η Ελλάδα θα απαντήσει αναλόγως

Tην άποψη ότι ο τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είναι επικίνδυνος, διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα απαντήσει αναλόγως.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο Κώστας Καραμανλής, τόνισε ότι «η δημοσίευση από την τουρκική εφημερίδα της κυβέρνησης χάρτες με τα 24 οικόπεδα που οριοθέτησε η Άγκυρα, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, είναι άλλη μία προκλητική κίνηση από την Άγκυρα η οποία επιβεβαιώνει το ψευτομνημόνιο με τη Λιβύη».

Μιλώντας για τις νέες τιμές των εισιτηρίων των ΜΜΜ, ανέφερε ότι επέστρεψαν το 1,20 ευρώ, ενώ όσοι είχαν αγοράσει κάρτες 3μήνου, 6μήνου και έτους θα αποζημιωθούν, δηλαδή θα έχουν επιστροφή των χρημάτων τους με πίστωση.

«Η μείωση των εισιτηρίων με ΦΠΑ 13% πήγαινε στο 1,27 ευρώ. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε να το στρογγυλοποιήσει στο 1,20 ευρώ». Σε ερώτηση για το πόσο θα διαρκέσει η μείωση στα εισιτήρια, ο υπουργός απάντησε πως «ανάλογα με τα έσοδα του ΟΑΣΑ θα κρίνουμε πόσο θα ισχύσει. Μέχρι στιγμής έχει αποφασιστεί να ισχύσει έως τις 31 Οκτωβρίου», αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Επίσης, σημείωσε την κατάρρευση που είχαν τα έσοδα του ΟΑΣΑ την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ με το περίφημο κίνημα «δεν πληρώνω».

Όσον αφορά τις πτήσεις, ο Κώστας Καραμανλής επεσήμανε ότι υπάρχει σταδιακή ανάκαμψη και πως σημειώθηκε αύξηση στις πτήσεις. Μάλιστα, όπως είπε χθες 1η του μηνός έγιναν 203 στο «Βενιζέλος», από τις οποίες το 75% ήταν πτήσεις εσωτερικού. Επίσης ανέφερε και τη Notam περιορισμών που έχουν έως 15/6 Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία.

«Όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα υπόκεινται στο τεστ, ενώ μετά τις 15/6 θα γίνονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι με διαδικασία ιχνηλάτησης», συμπήρωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.