-->
27.07.2021

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

«Πάμε για λόγους θεσμικής τάξεως στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Τσίπρα. Όποιο παράθυρο συνεννόησης και συναίνεσης υπήρχε το έχει κλείσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με την ανεύθυνη στάση του στο ζήτημα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν όπως και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Αναφορικά με το ζήτημα των Σκοπίων σημείωσε πως η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη και έχει από την αρχή υπογραμμίσει πως ο αλυτρωτισμός πρέπει να παταχθεί αρχικά από την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων.

Σχετικά με τα συλλαλητήρια ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Γιατί το 2008 δεν είχαμε συλλαλητήριο με την κυβέρνηση Καραμανλή; Διότι η κυβέρνηση είχε ενημερώσει την αντιπολίτευση και οι πολίτες ήξεραν ότι υπήρχε συγκεκριμένη θέση για το ζήτημα. Την κινητοποίηση για τα συλλαλητήρια την κάνει η ίδια η κυβέρνηση με την αλαζονεία της . Οι βουλευτές της ΝΔ όπως και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης αναφέρει πως οι βουλευτές της είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν. Η κυβέρνηση είναι ικανή για κάθε επικοινωνιακό κόλπο και τρικ αλλά ανίκανη για την οποιαδήποτε λύση. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν βλέπω πιθανή τη σύγκληση πολιτικών αρχηγών καθώς ο κ. Τσίπρας έχει αυτοϋπονομευθεί», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.Διαβάστε επίσης