-->
22.09.2023

Λαβρόφ: Πιθανή μια συνεργασία με την Άγκυρα για την επίλυση της συριακής κρίσης

Η Ρωσία και η Τουρκία είναι πιθανόν να συνεργαστούν ξανά προκειμένου να βρουν τρόπους για την επίλυση της συριακής κρίσης, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι πρόεδροι των δύο χωρών Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο.

«Τώρα που λάβαμε τη συγγνώμη του Τούρκου προέδρου προς τον πρόεδρο της Ρωσίας, αφού συζητήθηκαν τηλεφωνικά οι πιθανότητες για την εξομάλυνση των σχέσεων, πιστεύω ότι με τους Τούρκους εταίρους μας θα ανανεώσουμε τη συνεργασία μας για να βρούμε μια λύση στη συριακή κρίση» είπε ο Λαβρόφ από το Παρίσι όπου βρίσκεται.

Μιλώντας μετά τις επαφές που είχε με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό, ο Λαβρόφ επιβεβαίωσε ότι θα συζητήσει τη συριακή κρίση και άλλα θέματα με τον τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο μιας περιφερειακής συνόδου που θα διεξαχθεί στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας την Παρασκευή.
Ο ρώσος υπουργός επισήμανε πάντως ότι επαφίεται στην Τουρκία να εμποδίσει τους τρομοκράτες που θέλουν να πάνε στη Συρία ή το Ιράκ να περνούν από το έδαφός της.Διαβάστε επίσης