-->
29.06.2022

ΜέΡΑ25: Το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του κόμματος θα διεξαχθεί 21 με 23 Μαΐου του 2021

Αυτό αποφάσισε ομόφωνα η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25, στη χθεσινή σύγκλισή της, η οποία κράτησε οχτώ ώρες δημιουργικής συζήτησης για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Κεντρικός άξονας της συζήτησης ήταν το εισηγητικό κείμενο της Πολιτικής Γραμματείας με τίτλο «Η ιστορική σημασία της 17 Νοέμβρη 2020», ορίζοντας τα πολιτικά γεγονότα που δημιούργησε η φετινή επέτειος σαν το ορόσημο «ορμπανοποίησης» της ελληνικής πολιτικής ζωής. Όπως επισημαίνεται στην εισήγηση:

· Το ΜέΡΑ25 είχε επισημάνει ήδη από την προεκλογική περίοδο για να υλοποιηθεί η «μετάβαση» του πλούτου από τους πολλούς στην ολιγαρχία, έπρεπε να καμφθεί κάθε κοινωνική αντίσταση.
· Στο σχέδιο τους αυτό η πανδημία χρησιμοποιήθηκε ως το τέλειο πρόσχημα για να ανασταλούν θεμελιώδη ανθρώπινα, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, με παράλληλη επιβολή εργασιακού μεσαίωνα. Η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και η ανάπτυξη της κρατικής καταστολής έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

· Στην Υγεία η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε συνειδητά, λόγω δεσμέυσεων στους ιδιώτες της Υγείας να υπονομεύσει το ΕΣΥ – δεν υπάρχει σύστημα μαζικών τεστ, ούτε προσλήψεις – με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της «πανδημίας»

· Η συμβολική πορεία των 7 βουλευτών του ΜέΡΑ25 στην επέτειο του Πολυτεχνείου – τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης και καλώντας τα μέλη του κόμματος να μην συμμετέχουν – αντιμετωπίσθηκε με συνταγματική εκτροπή και αποτέλεσε τελικά πράξη αντίστασης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα που ολοκλήρωσε την πορεία Πολυτεχνείο-Αμερικάνικη Πρεσβεία, καθώς Η αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα και ο βουλευτής Κρίτων Αρσένης κατάφεραν μετά από πολύωρη αστυνομική «πολιορκία» να διανύσουν τα 100 μέτρα που τόσο σημαντικά ήταν συμβολικά για την κυβέρνηση, που αναγκάστηκε να στριμώξει ασφυκτικά εκατοντάδες αστυνομικούς, αποδεικνύοντας στην πράξη πόσο προσχηματική ήταν η υγειονομική επίκληση.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης επεσήμανε το δυσοίωνο γεγονός ότι στην Ατλαντική Δύση, οι πολιτικές της «τρόϊκας» κατάφεραν να απορροφήσουν τους κραδασμούς εστιών αντίστασης, από το Occupy Wall Street μέχρι τους Indignados και τη βραχύβια «Ελληνική Άνοιξη».

Συνεπεία αυτού, η καταστροφική διαχείριση της πανδημίας: η μόνη αποτελεσματική λύση ενός πραγματικά δημόσιου δικτύου μαζικών τέστ, προσέκρουσε στις αντιστάσεις της ολιγαρχίας, με αποτέλεσμα τα καταστροφικά lockdown.

Και κατέληξε λέγοντας ότι «εμείς στο ΜέΡΑ25 ιδρύσαμε το κόμμα μας και εργαζόμαστε ώστε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές, επειδή η οργανωμένη κοινοβουλευτική Αριστερά αυτό-καταργήθηκε εδώ και καιρό συνειδητά, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.Γι α

υτό ο άγωνας θα είναι διμέτωπος, τόσο ως προς τις φιλοολιγαρχικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσο και στα καταστροφικά πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό απαντάει και στο ερώτημα για «μέτωπο της αριστεράς» με συμμετοχή του ΜέΡΑ25. Το παλλαϊκό κάλεσμα που είχε απευθύνει πριν ένα χρόνο το ΜέΡΑ25 για συστράτευση γύρω από μια σειρά απολύτως απαραίτητων και άμεσα εφαρμόσιμων μέτρων στήριξης και ανάκαμψης της Ελληνικής κοινωνίας, είναι ακόμα σε ισχύ: το προοδευτικό «μέτωπο» απέναντι στην «τρόικα εσωτερικού και εσωτερικού» υπάρχει ήδη, είναι το ΜέΡΑ25 και για αυτό η ενδυνάμωση του αποτελεί «πρώτιστο μέλημα όλων μας».


Διαβάστε επίσης