-->
03.12.2022

Μέρκελ: Παραμένουν οι βαθιές διαφορές με την Τουρκία

Στις «βαθιές διαφορές» που παραμένουν με την Τουρκία, αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά την επίτευξη της συμβιβαστικής «συμφωνίας» για το κείμενο του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου των G20 που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν φάνηκε διατεθειμένη να υποχωρήσει στις θέσεις της έναντι της Τουρκίας, γεγονός που αποδείχθηκε από τον απόλυτο τόνο που χρησιμοποίησε στη δήλωσή του. Νωρίτερα, είχε συναντηθεί και συνομιλήσει με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, επίσης από την πλευρά του, δεν φέρεται να υποχώρησε των θέσεών του ούτε στο ελάχιστον.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε και στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως δεν συμμερίζεται την άποψη σύμφωνα με την οποία, η Ουάσιγκτον είναι δυνατό να αλλάξει τη θέση της σχετικά με την αποχώρηση της, από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Παράλληλα, η Μέρκελ εξέφρασε την χαρά της, για την συμφωνία όλων των άλλων χωρών -πλην των ΗΠΑ- σχετικά με τον μη αναστρέψιμο χαρακτήρα εφαρμογής της Συμφωνίας του Παρισιού. Η ίδια, τόνισε ότι αναφορικά με το κλίμα, κατέστη αναγκαίο, οι χώρες-μέλη της G20 να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους.

Διαβάστε επίσης