-->
04.10.2023

Κινδυνεύει με επιστροφή στον Κορυδαλλό η Βίκυ Σταμάτη

Με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο  δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος ζητεί να παγώσει εκ νέου η καταβολή εγγυοδοσιών για την αποφυλάκιση κατηγορουμένων, αφού, όπως λέει, δεν έχει αλλάξει τίποτα στην τραπεζική αργία (capital controls). Για το λόγο αυτό είναι αδύνατη η καταβολή εκ μέρους της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου του ποσού των 50.000 ευρώ που της έχει επιβληθεί ως περιοριστικός όρος για την αποφυλάκισή της.

Παράλληλα, οι συνήγοροι της Βίκυς Σταμάτη καταθέτουν και αίτηση ακύρωσης της επίμαχης ΚΥΑ.

Η κυρία Σταμάτη που αποφυλακίστηκε με βάση αυτή ακριβώς την απόφαση, αφού είχε δηλώσει ότι δεν διαθέτει το ποσό των 50.000 ευρώ που της είχε επιβληθεί από το δικαστήριο, ως ένας από τους όρους για την αποφυλάκισή της, τώρα με την νέα απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, υποχρεούται να καταβάλλει τα χρήματα άμεσα και συγκεκριμένα μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, διαφορετικά κινδυνεύει να επιστρέψει πίσω στον Κορυδαλλό.

Για το λόγο αυτό κατέθεσε μέσω του συνηγόρου της Γιάννη Παγορόπουλου αιτήσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας πρώτα την αναστολή και στη συνέχεια την ακύρωση της απόφασης του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία «ξεκλείδωσαν» οι καταβολές των εγγυήσεων.

Στις αιτήσεις η κυρία Σταμάτη υποστηρίζει πως η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης που δεν παρατείνει την ισχύ της κοινής υπουργικής απόφασης είναι αυθαίρετη και άνευ αντικρίσματος από τη στιγμή μάλιστα που εξακολουθούν να είναι σε ισχύ οι τραπεζικοί περιορισμοί των capital controls που δυσχεραίνουν τη συγκέντρωση και την καταβολή χρηματικών ποσών.Διαβάστε επίσης