-->
04.10.2023

Μήλος: Οργή κατά του δημάρχου για την κατάρρευση βασικών υποδομών στο νησί

Βολές κατά του Δήμου της Μήλου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά και των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας εξαπολύουν οι κάτοικοι του νησιού, διαμαρτυρόμενοι για την κατάρρευση των βασικών υποδομών του νησιού, όπως η έλλειψη νερού και η συσσώρευση απορριμμάτων στους δρόμους, εν μέσω της τουριστικής περιόδου και παρά την αυξημένη τουριστική κίνηση.

«Είναι απαράδεκτο αρκετοί οικισμοί του νησιού να μην έχουν νερό επί σειρά ημερών, ενώ κάποιοι άλλοι να έχουν εντελώς ακατάλληλο για χρήση νερό κι αυτό εκ περιτροπής», καταγγέλουν οι κάτοικοι σε επιστολή στην οποία επισημαίνουν τα σοβαρά, χρόνια προβλήματα υποδομών.

Σκληρή είναι και η κριτική που ασκούν στον νυν δήμαρχο του νησιού Γεράσιμου Δαμουλάκη αναφέροντας ότι, παρότι είναι επτά χρόνια στη Δημαρχία, εξακολουθεί να υπάρχει θέμα σοβαρής υποβάθμισης του περιβάλλοντος αλλά και κινδύνων για την δημόσια υγεία, γεγονός που έχει ήδη οδηγήσει στην καταβολή προστίμου ύψους 42.000 ευρώ από την Περιφέρεια.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους καταγγέλλουν την μη λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης, ενώ τονίζουν ότι δεν γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων σε τακτά διαστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι αρνούνται  να πληρώσουν τα πάγια τέλη ύδρευσης για το διάστημα που δεν έχουν νερό, τα τέλη αποχέτευσης, ενώ τονίζουν ότι δεν δέχονται να χρεωθούν το πρόστιμο που έχει ήδη επιβληθεί στον δήμο.Διαβάστε επίσης