-->
18.06.2021

Μήνυση καταθέτει ο Χριστόδουλος Ξηρός

Βασανισμό και εξευτελιστική συμπεριφορά από την πλευρά των οργάνων της πολιτείας καταγγέλλει ο Χριστόδουλος Ξηρός στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σε βάρος του εποπτεύοντος εισαγγελέα των φυλακών Νιγρίτας, του διευθυντή και του αρχιφύλακα των φυλακών.

Ο καταδικασμένος για τρομοκρατία ως μέλος της 17Ν ζητεί την ποινική δίωξή τους, υποστηρίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή της κράτησής του τέθηκε σε απομόνωση, η οποία τού παρουσιάστηκε ως μονόδρομος απαραίτητος για τη δική του ασφάλεια.

«Προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά, χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, ακόμη και το φαγητό μου το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω σοβαρές ψυχικές διαταραχές και φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε» υποστηρίζει στη μήνυσή του ο Ξηρός.

Ακόμη υποστηρίζει ότι και η μεταφορά του στη Νιγρίτα δεν βελτίωσε την κατάσταση, αφού όπως λέει, ο διευθυντής των φυλακών του συμπεριφέρεται εξευτελιστικά, λέγοντάς του: «Με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει», «εκεί να ψοφήσεις μόνος σου στο κελί σου».

Ο Ξηρός καταγγέλλει ότι βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης, αφού του απαγορευόταν ακόμη και η τηλεφωνική επικοινωνία για κάποιες ημέρες, ενώ τον είχαν αφήσει για μία εβδομάδα χωρίς ρεύμα στο κελί του.

«Η απάνθρωπη αυτή σε βάρος μου συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωσή μου, επέδρασε πολύ άσχημα στην ήδη βεβαρημένη ψυχική μου κατάσταση», συνεχίζει και αναφέρει ότι εμφάνισε καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας, η οποία τον οδήγησε σε εμφάνιση ψυχοσωματικού νοσήματος με αποτέλεσμα να βάλει φωτιά στο κελί του.

Ο Ξηρός προσκόμισε τη γνωμοδότηση κλινικής νευροψυχολόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ζητά την τιμωρία των ενόχων.

Διαβάστε επίσης