25.09.2020    17:37

Μία αγωνιστική στον Αντετοκούνμπο – Παίζει κανονικά στα play off

Μία αγωνιστική αποκλεισμού επέβαλλε η Λίγκα του ΝΒΑ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για την κουτουλιά στον Μόριτζ Βάγκνερ της Ουάσινγκτον.

Τα «Ελάφια» θα έχουν κανονικά στη σύνθεσή τους το μεγάλο τους αστέρι στα επερχόμενα play off, καθώς η ποινή που του επιβλήθηκε δεν θα του επιτρέψει ν΄ αγωνιστεί μόνο στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου με το Μέμφις, που είναι προγραμματισμένο να γίνει τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας).

Ο Greek Freak θα δώσει κανονικά το παρόν στη σειρά με το Ορλάντο στην πρώτη φάση των play off της Ανατολικής Περιφέρειας.

Μετά το ματς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραδέχθηκε το λάθος του, το οποίο απέδωσε στο σκληρό παιχνίδι εναντίον του από τους αντιπάλους του, διευκρίνισε πως δεν έχει τίποτα προσωπικό με τον Βάγκνερ και πως ελπίζει ότι δεν θα αντιδράσει στο μέλλον με παρόμοιο τρόπο.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν μία άσχημη πράξη. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα το ξανάκανα. Είμαστε όλοι άνθρωποι όμως και κάνουμε λάθη. Πιστεύω ότι έχω κάνει εξαιρετική δουλειά όλη την σεζόν και στην καριέρα μου να κρατάω την ψυχραιμία μου, αλλά είμαι άνθρωπος και κάνω λάθη. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να παίζω μπάσκετ και να προχωρήσω.

Δεν νομίζω ότι ήμουν εκνευρισμένος με τον Βάγκνερ. Νομίζω ότι απλώς ήταν μία σειρά από βρώμικα χτυπήματα που το έχτισαν αυτό. Παίκτες να μου βάζουν τρικλοποδιά, να πέφτουν στα πόδια μου, να με κρατούν, να με χτυπούν. Όλα αυτά.

Δεν έχω τίποτα με τον Βάγκνερ, απλώς σκεφτόμουν έχω όλα τα παιχνίδια που οι αντίπαλοί μου με χτυπούν κι έχασα το μυαλό μου για μία στιγμή. Όπως είπα, αν μπορούσα να γυρίσω πίσω, θα το άλλαζα και θα έμενα στο παιχνίδι.

Πρέπει να ζήσω με αυτό. Λάθος μου. Πρέπει να μάθω από αυτό. Χαίρομαι που παίξαμε ωραίο μπάσκετ, περάσαμε καλά και νικήσαμε. Πρέπει να εστιάσουμε στα playoffs.

Συνήθως απλώς προσπαθώ να τελειώσω το παιχνίδι και να μην κάνω κάτι χαζό. Κάποιες στιγμές απλώς για μερικά δευτερόλεπτα δεν σκέφτεσαι και το κάνεις.

Σε όλη την καριέρα μου πιστεύω ότι έχω καταφέρει να δείχνω συγκεντρωμένος και να μην επηρεάζομαι από αυτά που μου κάνουν οι αντίπαλες ομάδες. Σήμερα ήταν η μέρα και ελπίζω ότι ήταν η τελευταία φορά που αντέδρασα έτσι. Ξέρω ότι τα χτυπήματα θα συνεχίσουν να έρχονται.».