06.12.2020

Μαγνησία: Ιερέας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό – Ανάστατο όλο το χωριό

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σε χωριό περιφερειακού δήμου της δυτικής Μαγνησίας, μετά την είδηση ότι ιερέας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ταχυδρόμου, κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενήργησαν rapid test και οι πληροφορίες αναφέρουν πως από τα 35 περίπου δείγματα που ελήφθησαν, τα τέσσερα ήταν θετικά, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο παπάς του ενοριακού ναού του χωριού δεν γνώριζε ότι είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και παραβρέθηκε σε μνημόσυνο που έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Όταν παρουσίασε συμπτώματα ενημέρωσε σχετικά τους ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή, προκειμένου να λάβουν τα μέτρα τους. Μάλιστα σε ορισμένους απέστειλε και τις «πατρικές του ευχές» ως ιερωμένος ευχόμενος «ο καλός Θεός σύντομα να πάρει αυτόν τον πειρασμό (σ.σ. εννοεί τον κορωνοϊό) και να μας οδηγήσει όλους σε μετάνοια..!!!».

Πηγές λένε ότι ο ιερέας έχει ήπια συμπτώματα και έπειτα από οδηγίες των γιατρών βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ επίσης σε αυτοπεριορισμό είναι και τα άτομα της οικογένειάς του.

Πηγή: taxydromos.gr