21.09.2020    02:30

Μαξίμου για Άδωνι: …Μας τα λέει όπως ο Γεωργαλάς στη Χούντα

Θολώνουν το τοπίο και αποπροσανατολίζουν οι δηλώσεις από τη Χίο του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος είπε ότι «σε οποιοδήποτε μέρος τους κομμουνιστές τους βάζουν φυλακή», αλλά και της Άννας Μισέλ-Αημακοπούλου η οποία παρομοίασε σε τηλεοπτική εκπομπή τον Αλέξη Τσίπρα με τον Χίτλερ και τους καναλάρχες με τους Εβραίους και το ολοκαύτωμα που υπέστησαν από τους ναζί, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει μπροστά τη διεύρυνση της παράταξης.

Οι δηλώσεις των δυο στελεχών της ΝΔ, προκάλεσαν και την αντίδραση του Μαξίμου το οποίο με σκληρή γλώσσα σχολίασε τα όσα ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης από τη Χίο:

«Οι διαχωριστικές γραμμές στην πολιτική υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε, και αφορούν κάθε φορά τα κρίσιμα προβλήματα, σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης, για να τονίσουν ότι πάνω σε αυτές τις πραγματικές διαχωριστικές γραμμές «η ΝΔ διεξάγει απεγνωσμένη μάχη προκειμένου να μην χαθούν τα κεκτημένα ενός πολιτικού κατεστημένου που έχει οριστικά χρεοκοπήσει».

Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης σχολιάζουν ότι «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να διαγράψει τις διαχωριστικές γραμμές Αριστεράς – Δεξιάς (πιστεύοντας ότι αυτό θα τον βοηθήσει στις μεταγραφές στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι), ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης σπεύδει να τις ξαναχαράξει, τοποθετώντας τις, μάλιστα,  εκεί που τις έθετε η χούντα και ο Γεωργαλάς».

Σημειώνουν ότι «διαχωριστικές γραμμές στην πολιτική υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε», «και αφορούν, κάθε φορά, τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος». Κατόπιν αυτών, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι σήμερα οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές είναι:

– Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να ενισχύσουν την διαπραγματευτική θέση της χώρας και σε αυτούς που προσπαθούν να την υπονομεύσουν.

– Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που επιδιώκουν την έξοδο από την κρίση και σε αυτούς που επενδύουν στην όξυνσή της για να κερδίσουν πολιτικά οφέλη, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις.

– Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που επιδιώκουν να κλείσει οριστικά για την Ελλάδα ένα αμαρτωλό καθεστώς διαπλοκής που επικράτησε για δεκαετίες στην Ελλάδα και σε αυτούς που επιχειρούν με κάθε μέσον να το υπερασπιστούν και να το προστατεύουν.

– Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που προωθούν μια αποτελεσματική και ταυτόχρονα ανθρωπιστική διαχείριση του Προσφυγικού και σε αυτούς που μιλάνε με διπλή γλώσσα, συμμαχούν ανοιχτά με τις δυνάμεις του ακροδεξιού λαϊκισμού στην Ευρώπη, και ενθαρρύνουν ευθέως ξενοφοβικές και ρατσιστικές εκδηλώσεις σε τοπικές κοινωνίες.

«Αυτές είναι οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές σήμερα», σημειώνουν οι πηγές της κυβέρνησης, και καταλήγουν: «Και είναι ακριβώς οι γραμμές πάνω στις οποίες η Νέα Δημοκρατία διεξάγει απεγνωσμένη μάχη, προκειμένου να μην χαθούν τα κεκτημένα ενός πολιτικού κατεστημένου που έχει οριστικά χρεοκοπήσει».

ΝΔ: Λάθος η δήλωση Γεωργιάδη

Να λοιπόν το στίγμα, το ιδεολογικό αλλά και αυτό το ιδεολογικό στίγμα που εξέπεμψε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε να επιβεβαιώσει αυτά που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη όπως την κληροδότησε στις επόμενες γενεές Νεοδημοκρατών ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπου λέει ότι η Ν.Δ. υπηρετεί πάντα τα αληθινά συμφέροντα του έθνους που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου, της Αριστεράς.
Θυμίζω άλλωστε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σε μια ιστορική απόφαση νομιμοποίησε τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Αυτή είναι η ιδεολογική φυσιογνωμία της ΝΔ και σας εξήγησα ότι οι δηλώσεις Γεωργιάδη ήταν μια λάθος δήλωση γι αυτό άλλωστε ο ίδιος ανασκεύασε μέσα στο κοινοβούλιο» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Κουμουτσάκος.Η απάντηση του Γεωργιάδη για τα περί φυλάκισης κομμουνιστών στο εξωτερικό: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε τις δηλώσεις μου

Διευκρινίσεις περί των δηλώσεων για τη φυλάκιση κομμουνιστών στο εξωτερικό παρείχε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του για πολιτικούς λόγους.

«Τι είπα εγώ; Στις χώρες που έχουν κομμουνισμό, τόσο έχουν φοβηθεί από τον ολοκληρωτισμό αυτών των ανθρώπων, που αφού έπεσε εκεί ο κομμουνισμός, και έχουν περάσει 20 χρόνια και 30, παραμένει ο κομμουνισμός απαγορευμένος. Να μην πέφτουμε από τα σύννεφα, όταν την ώρα που πήραν την εξουσία άνθρωποι αυτών των ιδεών, φέρονται ολοκληρωτικά.
Καταλάβατε; Ενώ σε αυτές τις χώρες που τους ζήσανε τους έχουν απαγορεύσει, στην Ελλάδα, λόγω της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς, έχουμε φτάσει στο σημείο να τους θαυμάζουμε. Σε κανένα σημείο δεν είπα ότι πρέπει στην Ελλάδα να τους απαγορεύσουμε», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης.

«Το πρέπει στην Ελλάδα να τους απαγορεύσουμε είναι η σκόπιμη διαστρέβλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κανένα σημείο εγώ δεν είπα να γίνει αυτό στην Ελλάδα. Αλλά να ξέρουμε ότι όπου πήραν την εξουσία άνθρωποι αυτού του τύπου, στο τέλος υπήρξε ολοκληρωτισμός» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν πιστεύει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ολοκληρωτικού χαρακτήρα και εκτός «δημοκρατικού τόξου», ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν είπα ότι είναι εκτός δημοκρατικού τόξου».

«Είπα ότι η σημερινή κυβέρνηση, αν δεν ήμασταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να μείνει στην εξουσία. Ήδη χρησιμοποίει αντιδημοκρατικά μέτρα. Ο εκβιασμός του δικαστή του ΣτΕ είναι δημοκρατικό μέτρο;», αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.