-->
01.10.2022

ΜΑΤ εναντίον Λαφαζάνη και ΛΑΕ στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και μελών της Λαϊκής Ενότητας που -με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη- πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.

Λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν χημικά εναντίον των περίπου 50 μελών του κόμματος Λαφαζάνη που βρίσκονταν στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας αρχικά συγκεντρώθηκαν απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Αφορμή για τη διαμαρτυρία τους είναι η διήμερη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.

Τα περίπου 50 άτομα που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων από την ΕΛΑΣ στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, φώναζαν συνθήματα εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν.

Η Λαϊκή Ενότητα είχε καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας έρχεται ως ατζέντης των πολυεθνικών και επιδιώκει την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων. «Να υποδεχτούμε όπως αρμόζει τον εκπρόσωπο των τραπεζιτών», αναφέρουν χαρακτηριστικά.Διαβάστε επίσης