Search
Close this search box.
Search

Μητσοτάκης: Απολύτως εφαρμόσιμο το σχέδιο που προτείναμε – Ζητούμε επιτακτικά εκλογές

Πριν 8 έτη

Σε ηπιότερους τόνους και με δηκτικό τρόπο απάντησε στην επίθεση του Πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στην ΔΕΘ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε «καταλαβαίνω ότι είναι ενοχλημένος ή προβληματισμένος ο κ. Τσίπρας από την χθεσινή μου ομιλία», προσθέτοντας ότι «εγώ μίλησα στην πλειονότητα της κοινωνίας και μίλησα για ένα οργανωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση», όπως σημείωσε με φιλελεύθερη βάση και με κύριο γνώμονα την καταπολέμηση της ανεργίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Σχετικά με τις προσωπικές αιχμές εναντίον του από τον κ. Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «εγώ δεν θα μπω στο άγονο παιχνίδι του κ. Τσίπρα και δεν θα δηλητηριάσω την πολιτική ζωή. Εγώ ζητώ από τους πολίτες να συγκρίνουν την παρουσία την δική μου και την παρουσία του κ. Τσίπρα στην ΔΕΘ και έχω εμπιστοσύνη στην κοινωνία».

Αναφορικά με την αποστροφή του Πρωθυπουργού «είπαν οι αστυνομικοί ότι θα συλλάβουν τον Χουλιαράκη. Αν θέλουν να συλλάβουν κάποιον, θα τους έλεγα να πάνε στην Θεσσαλονίκη…», εννοώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «δεν είναι υγιές σε μια Δημοκρατία, ο Πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για την σύλληψη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε απολύτως εφαρμόσιμο το σχέδιο που προτείνει η ΝΔ. «Πρότεινα ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής κοστολόγησα το ύψος του οικονομικού προγράμματος, κατά συνέπεια το σχέδιο που προτείναμε είναι απολύτως εφαρμόσιμο, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ  και πρόσθεσε πως «αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους το ύψος των πλεονασμάτων. Πιστεύουμε ότι μπορούμε γιατί είμαστε αξιόπιστοι. Μπορούμε να τους πείσουμε».

«Ένας τρόπος υπάρχει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, με τις εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι «πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, όχι μόνο γα την οικονομία αλλά γιατί υπονομεύει τους θεσμούς. Στη συνέχεια συμπλήρωσε: Έχω μιλήσει εκτεταμένα για αυτό έχω στείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση ότι η Βουλή λειτουργεί στα όρια της συνταγματικότητας. Οι εκλογές έχουν ένα κόστος αλλά η παραμονή της Κυβέρνησης είναι ακόμα πιο ακριβή».

Ερωτηθείς για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είπε ότι δεν βιάζεται εκείνος για εκλογές αλλά το 85% των πολιτών. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι και σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες για να προχωρήσει ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό έργο.

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο πρόεδρος της είπε ότι ενώ ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το τρίτο πρόγραμμα, καθυστέρησε 8 μήνες να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση με αποτέλεσμα τον κόφτη. «Υπάρχουν 2,8 δισ. ευρώ που δεν έχουν ακόμα εκταμιευθεί λόγω των καθυστερήσεων», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξέφρασε την απορία για την καθυστέρηση.

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Για τις τηλεοπτικές άδειες επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει υποστηρίξει πως ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση

Με αφορμή τον ορυμαγδό αποκαλύψεων για το πόθεν έσχες Καλογρίτσα, ο Πρόεδρος της ΝΔ στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην ΔΕΘ, σημείωσε ότι το κόμμα του «θα καταργήσει το νόμο Παππά και δεν θα ορίσει αριθμητικά τις άδειες. Θέλουμε πολυφωνία και όχι έλεγχο».

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα, να λέει, πως όποιου υπερθεματιστή το πόθεν έσχες είναι προβληματικό, η άδεια θα πάει στον επόμενο. Αλήθεια, δεν έγινε έλεγχος στα πόθεν έσχες; Δεν συνεδρίασε η αρμόδια Επιτροπή; Εμείς δεν θα επιτρέψουμε τον εκφυλισμό, που οδηγεί σε διαπλοκή, είχαμε ανάλογα φαινόμενα με τον Κοσκωτά», είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Θα ήταν αστεία αν δεν ήταν τραγικά όσα αποκαλύπτονται και με τις προφάσεις που κάποιοι πλειοδότες προσπαθούν να δικαιολογήσουν την οικονομική αδυναμία τους, με μεθοδεύσεις γελοιότητας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία επιμένει να δοθούν στην Βουλή τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, ώστε όλοι να μάθουν και το πόθεν και το έσχες» των πλειοδοτών.

Αναφορικά με την Attica Bank ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «δάνεια που δίνονταν χωρίς κριτήρια» και για «σκιές που είναι απαράδεκτο να υπάρχουν», σημειώνοντας ότι το επίμαχο πόρισμα πρέπει να δοθεί και στον Εισαγγελέα και στην δημοσιότητα για να μάθουν όλοι τι συνέβη.

Ο Κ. Τσίπρας φοράει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή αλλά στην ουσία διώχνει τις επενδύσεις, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα διαθέτει στελεχιακό δυναμικό και έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα για να προσελκύσει επενδύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε σημαντική ανανέωση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του υπογραμμίζοντας ότι δεν θα κάνει εκπτώσεις στην αξιοκρατία. Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα εμπλουτιστεί με αρκετά εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Υπογράμμισε δε, πως όλοι αξιολογούνται καθημερινά, όπως και ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το δόγμα «νόμος και τάξη» ο κ. Μητσοτάκης είπε πως  η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ανάκαμψης. Υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί πολιτικά και επιχειρησιακά με τους «μπαχαλάκηδες». Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν και δεν είναι ατζέντα ούτε αριστερή, ούτε δεξιά, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.